Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Új hínárfajt neveztek el Tim Burtonről!

2010.05.14. 13:14 :: SFblog

A Star Trekes színész, George Takei után egy aszteroida kapta a nevét. Robert Heinlein író a Marson kapott egy krátert. Most Tim Burton következik. Büszkék lehetünk a filmesre, hiszen a New Brunswick-i egyetem egy kutatója új fajt nevezett el róla! Igaz, nem olyan előkelő, mint az aszteroida vagy a kráter, ugyanis ez egy eddig ismeretlen típusú hínár…


Az Euthora timburtoniit már 2007-ben Brit Columbiában, Kanada legnyugatibb tartományában felfedezték, de hivatalosan is elismert fajjá csak a  Canwest News Service-ben februárban megjelent tudományos publikációt követően vált.  
„Évek óta gyűjtöttük, kutattuk, és nem ismertük fel, hogy ez egy új faj egészen addig, amíg alaposabban meg nem vizsgáltuk” – állítja Bridgette Clarkston, a New Brunswick Egyetem doktori hallgatója, aki elnevezte az új fajt Tim Burtonről. De vajon miért pont a különc rendező jutott eszébe a hínárról? Elmondása szerint ezért, mert amikor a különleges hínárt megpillantotta a víz alatt, úgy nézett ki, mint egy szanaszét álló virág, amiről a tudósnak Tim Burton frizurája jutott eszébe.

És hogy mit gondol a rendező erről a különös megtiszteltetésről? Még nem tudjuk. Clarkston ugyan küldött az ügynökségére egy levelet körülbelül két héttel ezelőtt, beszámolva az új fajról, de még nem érkezett válasz.
Talán Burton is egy aszteroidára vár...

scifiwire.com 

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr562002716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása