Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

100 Ft az árral szemben!

2010.05.17. 15:10 :: SFblog

Ha most megveszed Kim Stanley Robinson Árral szemben című kötetét a Galaktika Botlban,   nemcsak azt tudod meg, miért egyre gyakoribbak manapság az árvizek, de 100 Ft-tal támogatod a miskolci árvízkárosultakat is.

 

 

Miközben az amerikai politikusok egy kis, ázsiai országon próbálnak segíteni, amelyet az emelkedő tengerszint elnyeléssel fenyeget, nem is sejtik, hogy a globális felmelegedés hatásait hamarosan a saját bőrükön tapasztalhatják majd meg. A baljós előjelek ugyanis arra utalnak, hogy példátlan erejű vihar készül lecsapni Washingtonra. A szakértők minden próbálkozása hiábavaló, figyelmeztetéseik a szenátusban süket fülekre találnak, a döntéshozók valószínűtlennek tartják egy efféle krízis kialakulását. A kisszerű politikai csatározások azonban értelmüket vesztik a megrázó emberi drámákkal teli katasztrófahelyzetben, mert ha egyáltalán létezik kiút, azt csak a legszélesebb körű összefogás nyithatja meg.
A többszörös Hugo- és Nebula-díjas Kim Stanley Robinson új regénye aggodalommal teli kiáltás, kötelező olvasmány mindazoknak, akiket csak kicsit is érdekelnek az éghajlatváltozás veszélyei, és szívesen tennének valamit azért, hogy gyermekeink egy lakhatóbb világot örökölhessenek tőlünk. Az Árral szemben a Globális felmelegedés-trilógia első kötete.
 „Feledhetetlen demonstrációja annak, mi történhet, ha felborul az ökológiai egyensúly.”
– New York Times Book Review
 
„Abszolút meggyőző, Robinson nyilvánvalóan mélységesen aggódik bolygónk jövőjéért, és könyvével eléri, hogy az olvasó is aggódjon érte.”
– Publishers Weekly
 
„Olyan, mint a Holnapután első fele, csak hihető tudománnyal és valószerűbb időkeretbe illesztve.”
– SFRevu
 
„Kim Stanley Robinson szívmelengető családi történetként tálalja egy természeti katasztrófa első felvonását. Hősei olyan tudós-hivatalnokok, akik még emlékeznek rá, miért vonzotta őket a kutatói pálya… Letehetetlen.”
– Denver Post
 
Kim Stanley Robinson Árral szemben című kötete 20% kedvezménnyel, 2392 Ft-ért megrendelhető a Galaktika boltban, ebből 100 Ft a miskolci árvízkárosultaké.

3 komment

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr182010241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rougon 2010.05.20. 00:07:35

"A baljós előjelek ugyanis arra utalnak, hogy példátlan erejű vihar készül lecsapni Washingtonra."
nem ismerem sem a könyvet, sem a szerzőt, de ami így kezdődik, az nálam alapból ZS-kat legyen az film, vagy könyv...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2010.05.20. 00:56:16

Hú de rühellem az ilyen méltató sorokat, mint amilyenek a poszt végén is láthatók. Ezeket szerintem már tíz éve is egy program generálta, előtte meg egy szerencsétlen bértollnok a kiadó alagsorában, akinek csak öt perce volt arra, hogy belelapozzon a könyvbe, és csak az esedékes díjat postázzák rutinszerűen a hivatkozott újságok tulajdonosainak. Jó ízlésű magyar kiadó kihagyja ezt a hülyeséget a magyar nyelvű változatból.

Igen, rougon, a megérzésed szerintem is jól működik. Mert az a problémának csak az egyik fele, hogy az itt leírt tartalommal már számos felejthető film tartalma mutathat jelentős egyezést, a legalább ekkora baj az, hogy ezt a mára sablonossá amortizált történetet is csak ilyen közhelyesen tudták összefoglalni. "Megrázó emberi drámák". Ez elég nyálkás, sajna.

De tudod, mi a legundorítóbb? "Az Árral szemben a Globális felmelegedés-trilógia első kötete." Már megint egy regény, amelyet nem tudott az írója befejezni a végén, hanem ráhúz még két kötetnyit. Úgy jobban fizet. Lassan már az a nehéz, hogy olyan regényt találj a bolt polcán, amely nem egy trilógia, ciklus, sorozat, eposz egy kötete, hanem csak egy jó regény, önmagában. Elkezdődik, bonyolódik, befejeződik, pont. Én nem azokat bántom, akik egy korábban készült regényüket folytatással toldották meg később, mert miért is ne, és vannak óriási folytatások a sci-fi irodalomban is, hálistennek. Nekem azok facsarják az orromat már jó pár éve, akik már úgy indulnak neki, hogy egy trilógiát írnak. Pedig ahhoz mesélnivaló is kell ám, és nem felvizezve. De persze nem együtt adják majd ki, hanem egyenként csepegtetve, mert a részletfizetés kevésbé fájdalmas. De olyat is láttam már, hogy a magyar kiadó vágott szét két külön megjelentetett, dupla árú kötetre egy eredetileg egy kötetes regényt, nevezetesen Kim Stanley Robinson Vörös Mars című, közepesen használható művét. Amely természetesen egy trilógia első része volt, de a többit én már nem is figyeltem.

SFblog · http://sf.blog.hu 2010.05.20. 12:15:23

@rougon, @Androsz: Mi lenne, ha fikázás előtt elolvasnátok a könyvet (ami egyéként magában is megáll)? Van, aki megtette (pl. ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2010-05-20/kim-stanley-robinson-arral-szemben). Ha pedig leküzdhetetlen trilógia undorotok van, Robinsonnak van teljesen önálló kötete is: A rizs és a só évei (Még olyan is volt, aki ezt is elolvasta, pl. www.intergalaktika.hu/profiles/blogs/a-vilag-europa-nelkuel)
süti beállítások módosítása