Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Gúnyolódnak a számítógépek?

2010.05.20. 10:02 :: SFblog

Ha beszélgetni szeretnénk a számítógépekkel, akkor sok mindent meg kell még tanítani nekik. Többek között azt, hogy felismerjék a szarkazmust.

   

Programozók egy csoportja azt állítja, hogy sikerült elérniük egy algoritmussal (Semi-Supervised Alogrithm, SASI) azt, hogy érzékelje a szarkasztikus megjegyzéseket is.
    66,000 Amazon.com-os termékhozzászólást tápláltak a gépbe, majd ellenőrizték az eredményt. A számítógép 80 mondatban ismert fel szarkazmust, kb 77%-os pontossággal. Ez egy egész jó arány, de még mindig nem mondhatjuk azt, hogy felismerték a gúnyolódást. Inkább csak „bemagoltak” néhány klasszikus példát erre a jelenségre.
    Egy kommunikációval foglalkozó professzort megkérdeztek erről az eredményről. Véleménye szerint nagyon nehezen lehet megtanulni a pontos beszédfelismerést, és példaként a kettős tagadást hozta fel. Ettől függetlenül ne csüggedjünk, talán még eljön az idő, amikor a számítógépünket is addig gúnyolhatjuk, amíg meg nem sértődik.

dvice.com

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr702015310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása