Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Az iszap birkózik a szivárgó olajjal

2010.05.28. 16:00 :: SFblog

Úgy tűnik, a BP olajcég végre megállította az amerikai történelem legsúlyosabb olajkatasztrófájaként számon tartott olajszivárgást a Mexikói-öbölben! Bár a munkálatokat végző vállalat még nem erősítette meg az akció sikeréről szóló híreket, a részeredmények bíztatóak!


A BP megkezdte a cement bepumpálását a kitörésgátló szerkezetbe annak végleges eltömítése céljából. A szivárgást úgy igyekeznek elállítani, hogy a felszínről iszapot juttatnak le és lövellnek be a sérült kitörésgátló szerkezetbe. A víznél kétszer nagyobb sűrűségű fúrófolyadékkal megállítják a feltörő kőolaj és földgáz áramlását, majd a szerkezetet becementezik.

 
A kísérlet sikerére vonatkozó végleges megállapításokat azonban még senki nem mer tenni. A katasztrófaelhárítást irányító parancsnokság mindössze annyit közölt: az előző nap délután elkezdett művelet folytatódik, és a tervezett irányban halad, de hivatalosan még nem lehet megerősíteni, hogy sikerült elfojtani a nyersolaj ömlését az 1500 méteres mélységben levő kútnál. Thad Allen, a parti őrség tengernagya egyértelműbb. Azt mondta, hogy a kútban még van ugyan olajnyomás, de már nagyon alacsony. 


Ám még nem érkezett el az idő az ünneplésre. A dolgozók azt mondják, a szerkezet bármelyik pillanatban felmondhatja a szolgálatot... 

dvice.com

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr842038014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása