Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Ki lesz a következő Pókember?

2010.06.05. 10:03 :: SFblog

Nagy felháborodást keltett az USA-ban, Donald Glover kezdeményezése, miszerint, lehetne ő a következő Pókember. Sokak véleménye szerint sehol nincs kőbe vésve, hogy Peter Parker fehér bőrű, úgyhogy Donaldnak is ugyanannyi esélye van, mint bárki másnak.

Donald Glover, a fiatal színész-komikus a Community című tv sorozatból lehet ismert azoknak, akik nem csak a Magyarországon sugározott sorozatokat követik nyomon, de úgy tűnik, ő is ki akar törni a sorozat-sztárok világából. Jelentkezett a Pókember következő filmadaptációjának főszerepére. Mark Webb már több ifjú színészt is meghallgatott, (Jamie Bell, Andrew Gafield és Josh Hutcherson is). Az egyetlen különbség Donald és a többiek között, az, hogy ő afro-amerikai.
     Ezzel egy időben jelent meg Marc Bernardin egyik cikke az io9.com-on, melyben azt a kérdést feszegeti, hogy: „Miért kellene, hogy Pókember egy fehér srác legyen?” Glover fogta ezt a cikket és megosztotta a Twitteren, ahol elkezdett kampányolni azért, hogy őt válasszák a következő pókembernek. Végül, hogy mindenkit meggyőzzön, készített egy online jelenséget is. Most pedig csak várnia kell, hogy a Sony Pictures adjon neki egy esélyt… és talán a szerepet.
     Glover szárnypróbálgatása egy komoly kérdést vetett fel: Számít, hogy Pókembernek milyen a bőrszíne? Az tény, hogy a képregényben, a rajzfilmsorozatban és az eddigi filmekben fehér srác volt, de nincs kőbe vésve, hogy ennek így is kell maradnia. Peter Parker, a fiatal srác, New York Queens negyedében élt. Ez igaz lehet ebben a kerületben bárkire, legyen kaukázusi, afrikai, ázsiai vagy latin származású.
Miért is kellene minden szuperhősnek ugyanolyan bőrszínűnek lennie? Hol van megírva, hogy Batman vagy Amerika kapitány fehér volt? Utóbbi szerepet Will Smith is szerette volna eljátszani egy időben. Készültek kifejezetten fekete bőrű szuperhősök is, mint Fekete Párduc vagy Luke Cage, de ők és jó tetteik a hírnév felé vezető úton elvesztek…
    Glover kissé megrettent a felháborodástól, amit elindított. Az egész ügy hatására ezt írta Twitter oldalán: „Néhány ember tévedett. Nem azt akarom, hogy mindenképpen nekem adják a szerepet. Csak egy esélyt akarok arra, hogy elmehessek a meghallgatásra. Én igazán szeretem Pókembert.”

scifiwire.com

2 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr752057376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.06.05. 10:23:55

"Csak egy esélyt akarok arra, hogy elmehessek a meghallgatásra."

Hát hadd menjen el. Majd választanak egy fehér pókot, és kész.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2010.06.08. 08:34:12

Érdekes a kérdés, kőbe nincs ugyan vésve, de egyszerüen így szoktuk meg..
Engem nagyon zavart pl, a Kojak film, Ving Rhamessel. Szóval- bár Ifj. Glover a Communityben nagyon jó - Pókembernek nem választanám.
süti beállítások módosítása