Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Eion Colfer: Ja, és még valami... az ekultúrán

2010.07.05. 11:42 :: SFblog

„Röviden azt mondhatnám, hogy akinek tetszett a 4. (Viszlát, és kösz a halakat!) és az 5. rész, annak ez is fog. A gond csak az, hogy azok jobbára csak az elvakult fanatikusoknak tetszettek, akiknek a szemében az, hogy másvalaki folytatja a trilógiát, és nem Adams a túlvilágról (amiben, hírhedt és harcos ateistaként nem hitt), szentségtörés. Aki nem annyira elvakult fan, az elismeri, hogy csak az első három rész volt az igazi, de annak meg ez az új sem fog annyira tetszeni.
 
Hogy akkor teljesen fölösleges volt-e megírni? Nem. És nem csak Colfer bankszámlája szempontjából. Nem értek egyet azzal, hogy akármilyen elhunyt szerzők sikereit mégoly’ rátermett más szerzők folytassák, de ha már csinálják, akkor csinálják legalább ilyen szinten. Colfer ugyanis teljesen jól levette Adams stílusát, csavaros (mások szerint elmebeteg) észjárását, illetve történetvezetését, ami üdítően mentes az unalmas logikai korlátoktól és rideg észérvektől, de mellé beletett eleget a magáéból is.
"

 

Eoin Colfer Ja, és még valami... című könyvéről, a Galaxis Útikalauz Stopposoknak trilógia 6. részéről Uzseka  Norbert írását olvashatjátok az ekultúrán.

Eoin Colfer Ja, és még valami... című regénye 20% kedvezménnyel megvásárolható a Bookeren.

Szólj hozzá!

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr152130525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása