Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A vezeték nélküli biciklizár szól, ha ellopják a kerékpárod

2010.07.14. 11:14 :: SFblog

Steve Hunt dizájner már a Halo biciklizár fantasztikus kinézetével megvett minket, de ezenfelül van még valami különlegesége: vezeték nélküli biztonsági rendszer. Ha bárki babrál vele, vagy lenyúlja a biciklidet, abban a szent pillanatban értesülsz róla, amint megtörténik.


A Halo egy Eye-Finak nevezett Wi-Fit használó SD káryta segítségével teszi mindezt, ilyenek vannak egyébként pl. a digitális kamerákban is. Ha érzékeli, hogy valami történik, küld egy értesítést oda, ahová kéred, pl. a mobilodra. Ehhez persze olyan helyre kell raknod a biciklidet, ahol van Wi-Fi, hogy az Eye-Fi működhessen, ez a Halo legnagyobb hátránya.

A biciklizár egyelőre csak papíron létezik, sőt, valószínűleg így is marad, amíg nem sikerül kitalálni egy Wi-Fi független riasztási rendszert, mondjuk a mobilhálózaton keresztül. Mindenesetre egy olyan biciklizár, ami szól, ha gond van, nagyszerű ötlet.

dvice

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr452150977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása