Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Benzinkút helyett...energiakutak

2010.07.15. 10:39 :: SFblog

A környezettudatosság erősődésével az átlagos autók ideje is leáldozóban van. Az elektromos kocsikhoz pedig kellenek a töltők...

Az elektromos autót akar valaki venni és rendszeresen használni, fontos, hogy sok töltőállomás legyen az utakon mindenfelé. Ezért a GE anyavállalata felbérelte Yves Behar tervezőt, hogy tervezzen néhány, úgynevezett WattStationt, (watt-állomást) amik képesek lesznek teljesítménytől függően 4-8 óra alatt feltölteni az autók akkumulátorát.
A jelenleg használatban lévő töltőállomások 12-18 óra alatt tudnak teljesen feltölteni egy kocsit. A gyorsabb töltéshez nagyobb erő kell, és ezt a WattStation biztosítja. Meg kell jegyezni persze, hogy Washingtonban léteznek olyan töltőállomások is, amelyek a 400 lóerős kocsikat fél óra alatt 80%-osan feltöltik, de energia- és pénzpocsékolással, a WattStation ezzel szemben igazán költséghatékony megoldás.
Ez a hasznos, és szép készülék 2011-ben már látható és persze használható lesz az utcákon. Ugyanakkor Behar már tervezi az otthoni töltésre alkalmas darabokat is, melyeket a garázsban lehet majd elhelyezni.


dvice

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr672152999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása