Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

25 éven belül megtaláljuk a földönkívüli intelligenciát

2010.08.17. 16:23 :: SFblog

Már most kezdj hozzászokni a gondolathoz, hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben, mert egy neves csillagász a hétvégén bejelentette a SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence - Földönkívüli Intelligencia Kutatás) Intézetben, hogy IGENIS megtaláljuk a földönkívüli intelligencia bizonyítékát. Méghozzá – mindenki jelölje be a naptárában – 25 éven belül megkerül.

 

A SETI Intézet munkatársa, Seth Shostak a SETIcon találkozón a következőket mondta: 

Szerintem annak az esélye, hogy megtaláljuk ET-t, meglehetősen jók... A közönség fiatal tagjainak azt mondom: jó esélyük van rá, hogy lássák, amikor ez bekövetkezik.

Az msnbc szerint:

Shostak becslése a Drake-formulán alapul, amit a SETI  egyik megalapozója, Frank Drake alkotott, hogy kiszámolja az idegen civilizációk számát (N), amikkel kapcsolatba léphetünk... A nagy csillagász, Carl Sagan, aki egyben szintén SETI úttörő volt, azt becsülte, hogy a Drake-formulában az N értéke 1 millió. Az SF író és tudós Isaac Asimov 670.000-re tippelt. Drake maga a konzervatívabbb 10.000-re tette a voksát.

Ez a skála, Sagan milliójától Drake tízezréig olyan tudósok becsléseit tartalmazza, akik elindították a SETI-t, és dolgoztak érte. - mondta Shostak. Ezek az emberek talán tudják, miről beszélnek. Márpedig, ha tudják, akkor a következő tucat, vagy két tucat évben bizonyosan belebotlunk valakibe. 

Felkészültél rá?

blastr

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr462228354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása