Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Mire ébredjen az asztronauta?

2010.09.01. 10:53 :: SFblog

A NASA nemrégiben létrehozta a Space Rock honlapot, ahol a látogatók arról szavazhatnak, hogy az STS-133 űrrepülés résztvevői milyen zenére ébredjenek. Hogy az ötletgazdákat idézzük, „a reggeli ébresztő zene az Apollo-missziók óta szerves része az űrprogramnak, és a NASA most két esélyt is ad az érdeklődőknek, hogy történelmet Írjanak! Segítsenek kiválasztani az Űrsiklóprogram utolsó küldetésének ébresztődalait”!

Mint minden, ez is szolgált kisebb-nagyobb meglepetésekkel. De először íme az eddigi összesítés:

Nem túl meglepő, hogy több, mint 380 ezer szavazattal az Alexander Courage által komponált Star Trek-főtéma vezet. Sőt, a második helyet elfoglaló Magic Carpet Ride-nak is van Star Trekes kötődése, mivel a nyolcadik mozifilmben az szólt Zefram Cochrane (James Cromwell) első warp-utazása alatt. Az viszont annál meglepőbb, hogy a szintén ikonikus, John Williams által komponált Star Wars-főcímzene ehhez képest csak elhanyagolható mennyiségű, 12661 szavazatot gyűjtött, ami csupán az összesítés 1 százaléka.

Lehet, hogy az értő közönség még mindig haragszik Lucasra, amiért rosszul használta fel a „parszek” fogalmát a legelső Star Wars-ban? És persez az se lebecsülendő, hogy míg Enterprise nevű űrsikló létezik, Ackbarprise nem. Erre mondják, hogy a hazai pálya előnye.

A további szavazatokat ezen a címen lehet leadni.

blastr

Szólj hozzá!

Címkék: zene tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr422263917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása