Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Serling és a Twilight Zone

2010.09.08. 10:31 :: SFblog

Nemrég került nyilvánosságra egy teljesen elfelejtett interjú Rod Serlinggel, melyben a forgatókönyvíró a Twilight Zone (Alkonyzóna) bizonyos részeiről beszél, amik az ő személyes kedvencei voltak. Az 1959 és 1964 között futó sorozat teljes mértékben Serling munkája volt. A forgatókönyvtől a narrációig, mindent ő alkotott meg. Azóta kétszer is felélesztették, egyszer a 80-as években, egyszer pedig 2000 után.

1. The Invaders

 

"...Eredetileg Dick Mathesonnak köszönhető köszönhető a sztori, Agnes Mooreheaddel. Ebben a színtiszta SF és egy O.Henry-i csavar keresztezi egymást."

 

 

2. Time Enough at Last

"...ez is egyike az átdolgozásaimnak, eredetileg Lucille Fletcher készítette el, a sztori szerint egy rövidlátó bankpénztáros a főhős, akinek – mikor eljön a világ vége – eltörik a szemüvege, így nem tudja elolvasni mindazt, amit szeretett volna." - A történet egyébként valójában Lynn Venable ötlete volt.

 

blastr

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr172279798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása