Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Mark Millar a Kick-Ass 2-ről

2010.09.11. 15:00 :: SFblog

Az Empire filmmagazin nemrégiben interjút készített az idei év egyik legjobb filmjének, a Kick-Assnak (a magyar címet inkább hanyagoljuk) alapjául szolgáló képregény írójával, Mark Millarral, és (többek között) a történet esetleges folytatásáról kérdezték. Bár az még bizonytalan, hogy ez a történet valaha is látható lesz-e a mozikban, a szerző a következő ötletekkel állt elő:

„Bandák tartanák rettegésben New York lakóit, akik minden bűntettüket telefonra vennék, és így próbálnék felülmúlni egymást – persze mindezt Red Mist (a magyarban Vörös Pára) utasítására. Red Misttel egy olyan szupergonoszt szeretnék létrehozni, aki mellett Heath Ledger Jokere a hatvanas évek Caesar Romero-féle Jokerének tűnne. Olyan lenne, mintha Charles Manson elment volna képregény-gonosznak.”

Chris (Christopher Mintz-Plasse, Red Mist megformálója) elmondta nekem, mennyire unja már, hogy az emberek lépten-nyomon csak McLovin’-nak hívják (így hívták a Superbad c. filmben). Úgyhogy el akarom érni, hogy kapjon egy új becenevet. És az új gonosz „The Motherfucker”-nek (kb. ’A Faszagyerek’) hívná magát. És Chris lenne a ’The Motherfucker’, minden képregény-genyák leggonoszabbika. Persze eközben folytatódna Dave története is, ráadásul nála is bonyolódnának a dolgok, mivel egyre jobban rákapna furcsa hobbijára – azaz éjszakánként még mindig szuperhősnek öltözne, hogy aztán újra és újra megverjék. Így ő is alapít egy bandát, tehát előbb-utóbb elkerülhetetlen lenne az összetűzés a két rivális csapat, a szuperhősök és a szupergonoszok között.”

Persze ez még korántsem teljes vagy végleges történet, hiszen Hit Girl-ről semmit sem árult el – ráadásul azt is érdemes figyelembe venni, hogy amennyiben az eredeti tervek szerint párhuzamosan folytatódna a történet nyomtatásban és a mozivásznon, úgy az első film és az eredeti képregénysorozat alapvető különbségeit is figyelembe kellene venni. Ezek közé tartozik például Hit Girl és Big Daddy háttértörténete, ami a két médiumban teljesen eltérő – hogy a befejezésről ne is beszéljünk.

Másrészt egy olyan főgonosz létrehozása, aki bazári mutatványossá süllyesztené Ledger Jokerét? Hát, sok sikert!

Empire Online

locutus

1 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr352286350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.09.11. 15:30:10

Jót nevettem. =D
süti beállítások módosítása