Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Videó: Ember a sugárzás ellen

2010.09.23. 07:30 :: GalBob

Mint azt tudjuk, a kozmikus sugárzás továbbra is megkerülhetetlen akadályt jelent az asztronauták bevonásával történő űrmissziók előtt. A sugárzás elleni külső védelem igencsak beszűkítené az űrhajósok mozgásterét, míg a kibernetikai beültetések alkalmazása súlyos etikai dilemmákat vet fel. Mindaddig, amíg nem találunk hatékony megoldást a problémára, az emberiség csupán néhány égitesten telepedhet le a Naprendszeren belül. A lenti videóban a tudósok különböző innovációkkal próbálnak felülkerekedni a halálos kozmikus sugárzáson.

 

 

A tudósok jelenleg a gyógyszeres kezeléstől kezdve, a védőhatású nanorészecskék befecskendezésén át, a hordozható mágneses mezőkig szinte minden lehetőséget mérlegelnek. Legközelebbi szomszédunk, a Hold a Föld mágneses mezejének köszönhetően ugyan rendelkezik egy kevésbé stabil védelemmel a sugárzással szemben, azonban ennél jóval megbízhatóbb megoldásra lesz szükségünk, amennyiben el akarunk jutni a Jupiter Callistójára vagy a Szaturnusz Titánjára.

 

colonyworlds

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr22311594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása