Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Trent Reznor sci-fi sorozatot készít az HBO-val

2010.09.29. 12:00 :: GalBob

A kultikus Nine Inch Nails frontemberre úgy döntött, hogy a 2007-es Year Zero című apokaliptikus albumának koncepcióját a tévék képernyőjére is kiterjesztené egy HBO minisorozat formájában. 

Több mint két évvel ezelőtt Reznor már elszólta magát, hogy tárgyalásokba kezdett az HBO-val a Year Zero adaptációjáról - ami azóta már egy alternatív valóság játékot is elindított - s most úgy tűnik, hogy a projekt jó ütemben halad a megvalósulás felé. S milyen parádés stábra számíthatunk! A BBC Worldwide Productions látja el a stúdiófeladatokat, a zseniális Carnivále szülőatyja, Daniel Knauf írja a pilot-epizódot, a sorozat producerei pedig Lawrence Bender (Ponyvaregény, Becstelen Brigantyk, Kutyaszorítóban), s Kevin Kelly Brown (Roswell) lesznek.

"Jelenleg a preprodukciós fázisban tartunk az HBO-val és a BBC-vel. Nagyon izgalmas. Talán nem lenne szabad sokat elárulnom azok kívül, hogy számtalan akadályt kell még legyűrnünk, mielőtt képernyőre kerülnénk. Rendkívül érdekes és tanulságos folyamat volt, ahogyan az HBO-val pár hónappal ezelőtt végre sikerült pontot tenni a tárgyalások végére, most pedig éjt nappallá téve dolgozunk a forgatókönyvvázlatokon. Tehát nagyon is felélénkültek az események, s jelenleg is érik a dolog. Kezdetben a BBC volt a legérdeklődőbb az ötlettel kapcsolatban, s jelenleg ők biztosítják számunkra a stúdiót a forgatáshoz. Daniel Knauf a forgatókönyvírónk a Carnivále-ból, s jelenleg annyira elfoglalt, mintha a Bibliát kellene újraírnia."

A Year Zero Trent Reznor Amerika, s úgy általában a világ iránt érzett növekvő frusztrációjából született a Bush-kormányzat ideje alatt. Ahelyett, hogy egy szokványos protest-albummal állt volna elő, csavart egyet a koncepción, s továbblendítette a történetet. "Amolyan krónikát kezdtem írni, hogy miként is festene az élet 15-20 évvel később, amennyiben a dolgok ugyanabban a mederben haladnának mint most. Heteket töltöttem olyan események befogadásával, amelyek végül az album világát eredményeznék. Kísérletképpen dalokat kezdtem írni különböző emberek szemszögéből, akik ezen a világon kénytelenek osztozni." 

S mikorra várható a Year Zero? Reznor elsimerte, hogy "Izgalmas így, ennyi emberrel együttműködni, ám meg kellett tanulnom, hogy a televíziós munkafolyamat olykor csigalassúsággal halad előre." Bármikor is érkezzék a tévék képernyőjére, jobb lesz, ha a naiv optimizmust az előszobában hagyjuk, ugyanis Reznort ismerve monumentálisan melankolikus zúzásra számíthatunk.  

herocomplex

Szólj hozzá!

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr572331833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása