Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Inception spoiler: Michael Caine lelőtte a poént

2010.09.30. 09:15 :: GalBob

Ha még mindig nem sikerült volna kisilabizálnod, hogy pontosan mi is történt az Inception végén, akkor van egy jó hírünk (vagy inkább rossz, attól függ, hogy miként viszonyul az ember a lezáratlan befejezésekhez). Michael Caine, aki Leonardo DiCaprio karakterének mentorát, egyben vejét alakította, most pontot tett annak a kérdésnek a végére, amely immáron hónapok óta nem hagyta nyugodni a nézőket.

A BBC-1 Rádió a The Elephant to Hollywood című életrajzi kötetéről faggatta a színészt, amikor a beszélgetés során szóba került az Inception rejtélyes befejezése. A filmben állandó dilemmát jelentett az álomtolvajok számára, hogy vajon sikerül-e kikecmeregniük áldozataik tudatalattijából, vagy csupán még mélyebbre zuhantak a célszemély, s a saját elméjük összefonódásából létrejövő álomvilágban. DiCaprio karakterének egyedüli célja az volt, hogy végre hazajuthasson, s viszontláthassa gyerekeit, azonban a befejező jelenetsor tele volt olyan utalásokkal, amelyek arra engedtek következtetni, hogy az egész csupán a főszereplő vágyainak kivetülése volt. A kérdésre, miszerint Cobb (DiCaprio) valóban hazajutott-e vagy csupán egy újabb álom fogságába zuhant, Caine a következőképpen válaszolt (SPOILER!):

"Az már a való élet volt... Ha én szerepeltem a jelenetben, az azt jelenti, hogy az már a valóság. Sohasem voltam benne Cobb álmaiban."

A beszélgetés további részéből az is kiderült, hogy ez nem csupán Caine véleménye, de a rendező, Cristopher Nolan is ezt szerette volna közvetíteni a befejezéssel. A kérdés már csak az, hogy elfogadható-e nekünk, nézőknek ez az eshetőség, vagy továbbra is kitartunk amellett, hogy a rendező intenciói ellenére továbbra is a levegőben lóg a történet be-nem-fejezése. Emberek, vitára fel!

 

avclub

2 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr122333934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

larry 2010.10.01. 13:29:27

Stáblista végét megvárni.

Skeez 2010.10.02. 23:12:23

@larry: Eldőlt a pörgettyű?

Én néha úgy éreztem, már a rendezés is elvesztette a fonalat a sztorival kapcsolatba.
A végén lehet, hogy tényleg a valóságot mutatták, de akkor a két gyerek miért ugyan úgy jelent meg, mint ahogy addig a Cobb rájuk gondolt?
süti beállítások módosítása