Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Életnagyságú Enterprise-modell

2010.10.05. 09:30 :: GalBob

Az Enterprise-D, Jean-Luc Picard hű csillaghajója a Star Trek: The Next Generationból, nos… batár egy jármű. Több mint 640 méter hosszú és 450 méter széles, így jóval meghaladja bármely eleddig épített földi jármű méretét. Most egyetlen ember virtuálisan próbálja rekonstruálni a monstrumot, s a lenti videóból látható, hogy a projekt igen jó úton halad a megvalósulás felé.


A Halnicholas néven futó YouTube-felhasználó – talán éppen Hal Nicholas? – egy méretarányos, bejárható Enterprise utánzaton dolgozik a Minecraft nevezetű játékban. Aki nem ismerné a játékot: bányászhatunk, majd az így nyert nyersanyagokból lényegében bármit elkészíthetünk, a lehetőségeknek csupán a képzelet szabhat határt.


Egyelőre csupán a hajó szerkezete, s néhány fedélzet készült el, még a hajtóműgondolák is hiányoznak. Hal saját elmondása szerint még a fedélzetek belső dekorációjára is időt fog szakítani, miután végzett az összes szerkezeti vázzal. Ahogyan a művéről beszél, olybá tűnik, hogy idővel mindenki számára látogathatóvá kívánja tenni a kész űrhajót. A Minecraft ugyanis a Second Life-hoz hasonlóan közösségi program, s a játékbéli tartalmakat maguk a felhasználók alakítják (a YouTube-on rengeteg videó található a játékról, ezekből talán érthetőbbé válhat, hogy miről is szól ez az egész).


Hal a lenti videóban vezet minket körbe az elsőre igazi szárazdokknak tűnő virtuális völgyben, ahol grandiózus műve épül. Bele sem merünk gondolni, hogy mindezidáig mennyi időt ölt bele a projektbe.

kotaku

Szólj hozzá!

Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr922345790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása