Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Három jelölt is akad Az éhezők viadala főszerepére

2010.10.20. 13:00 :: GalBob

A nagy sikerű regény szerzője, Suzanne Collins több mint egy éve fejezte be a forgatókönyvet, a Lionsgate Entertainment pedig már azóta meg is vásárolta a megfilmesítési jogokat, s már a producerek is készen állnak a munkára - csak még a szereplőgárdáról, illetve a rendező kilétéről nincs semmi hír. Meglepő módon viszont egyből három színésznő is alkalmasnak tűnik a történet főhősének, Katniss Everdeen szerepére.

A jobb napokat is látott Amerika területén egy bizarr államhatalom évente 20 fiút és 20 lányt kényszerít arra, hogy élet-halál harcot vívjanak a "vetélkedőt" élőben kísérő nézők legfőbb szórakoztatására. Az ihlet írónő saját állítása szerint Thészeusz történetéből, s a média ellentmondásosságából származott: egyik tévéadón 24/7-ben közvetítik az iraki háború eseményeit (kíváncsiak vagyunk vajon mi járhatott Takami Kósun fejében, amikor a hasonló koncepciójú Battle Royale-on dolgozott). A regény története a főszereplő Katniss perspektívájából kerül kibontásra, aki húga helyett vállalkozott a vetélkedőre, hogy megmentse a biztosnak tűnő haláltól. 

Amennyiben a filmben ragaszkodni akarnak a karakterközpontú elbeszéléshez (s a rajongói elvárások miatt ez a legvalószínűbb), elengedhetetlen, hogy tehetséges gyerekszínésznőt találjanak a szerepre, s úgy tűnik, magasabb túlkínálat uralkodik ezen a téren. A Skins sorozat sztárja, Kaya Scodelario nemrég arról számolt be twitter oldalán, hogy kapott egy példányt a forgatókönyvből, azonban a bejegyzést hamarosan eltávolította (egy rajongónak ennek ellenére még időben sikerült elmentenie). A Kick-Ass és a Nikita üdvöskéje, Lyndsy Fonseca ugyanerről számolt be a New York-i Comic Conon, s az Entertainment Weekly olvasói több ízben is mellette tették le a voksukat. 

Ám itt jön a triplacsavar... Egyes értesülések szerint a szintén Kick-Assből megismert Chloe Moretz is megpályázta a szerepet, így a filmbéli Katniss életkora hirtelen 13-tól 23 éves korig terjedhet. A stúdió egyelőre nem adott ki közleményt, hogy végül ki mellett tették le a voksukat. Moretz túl fiatal, Fonseca idősebb a keleténél, Scodelario korban éppen megfelelne, ám jóval érettebbnek tűnik, még Lyndsy Fonsecánál is. Nehéz választás, az már egyszer biztos.

Szólj hozzá!

Címkék: film irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr822384753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása