Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Holdra látogat a Negyedik típusú találkozások rendezője

2010.10.20. 16:00 :: GalBob

A Warner Bros. felkarolta  Olatunde Osunsanmi (Negyedik típusú találkozásokúj forgatókönyvét, a Dark Moont, s hamarosan kezdetét is veheti a forgatás Akiva Goldsman produceri közreműködésével. A történet szerint a Hold-programok nem álltak le az Apollo 17 misszióval (á la Heinlein), s kezdetét veszi legközelebbi szomszédunk készleteinek kiaknázása. Az egyik küldetés során azonban valami balul üt ki, a titkosszolgálatok nyomozni kezdenek, így kerül hozzájuk a Hold túloldalán létesített bázison készült titkos felvételek.

Őszinte leszek: gyűlöltem a Negyedik típusú találkozásokat. Az alapötlet, miszerint a történet valódi színészek által reprodukált jelenetek segítségével, eredeti hang- illetve filmfelvételek közbeiktatásával kerül elmesélésre, első blikkre baromi érdekesnek hangott, még akkor is, amikor nyilvánvaló volt, hogy ordas nagy kamu az egész. Hiszen a Blair Witch Projectnél és a Paranormal Activity-nél is működött a dolog. Na de itt... Volt jelenet, ahol jól ismert színészek reprodukálták az állítólag megtörtént eseményeket úgy, hogy amatőrnek tűnő színészekkel előadott kézikamerás felvételeket, interjúrészleteket és a "megtörtént" események során készített anyagokat iktattak közbe. Ha mindez nem lenne elég, valakik álhíreket is terjeszteni kezdtek az interneten annak érdekében, hogy valahogy igazolni tudják a rendező azon szerencsétlen húzását, hogy minden áron el akarta hitetni velünk, hogy valóban megtörtént eseményekről van szó. Az már mellékes, hogy mind a történet, mind pedig a karakterek borzalmasak voltak, mondjuk az alakításokra éppen nem lehetne panasz, ám ilyen röhejesen túldramatizált párbeszédeknél még az is jobb lett volna, ha a színészek elkomolytalankodják a dolgot.

Most, hogy már ezen is túl vagyunk, azt kell hogy mondjam: az alapötlet tetszik, s ha Osunsanmi tanult a hibáiból, akkor akár jól is elsülhet a dolog, főleg ha a Warner Bros. is ott áll a háttérben. A potenciál a Negyediknél is megvolt, s a kivitelezés sem elsősorban a rendezői hozzánemértés, sokkal inkább a primitív forgatókönyv, a filmrevitel módja,  illetve a választott elbeszélésmód összeférhetetlensége miatt valloutt kudarcot. Reméljük, hogy a közelgő Dark Moon megmarad áldokumentumfilmnek, vagy "found footage" mozinak.

3 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr162384869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oszi1113 2010.10.20. 23:05:50

legközelebb egy pöttyet több gondossággal járjunk el a félrepötyögés terén.
egyébként meg nem bánnám, ha nézhetnék valami jó fajta scifit. A Moon óta nem volt semmi érdekes, érdemleges.

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2010.10.21. 00:57:24

a 4. típusu találkozások jó volt. Szerintem f()aszát forgatott a rendező. A moon szintén komoly volt.. sőt. Nekem az ilyen cyberpunk téma nagyon bejön. Leginkább a newcommerre emlékeztetett. A holdas sztori pedig szintén jónak tűnik igy elsőre és nekem szimpatikus az is, hogy egy ilyen elvontabb figura rendezi

Terézágyú 2010.10.21. 07:45:09

Én nem láttam a Negyedik-et, és nem is fogom megnézni soha, mert rühellem az ilyen áldokumentum filmeket, hogy kikacsint a nézőkre, hogy ez valójában tényleg megtörtént ám, te is tudod, én is tudom, csak ezek a szemetek nem akarják elismerni...

Mellesleg: Meta/Hipergalaktika nem lesz az idén?
süti beállítások módosítása