Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Már az e-könyvek kölcsönzése is megoldódott?

2010.10.25. 18:00 :: Dot hugi

A Kindle nevű elektronikus könyv, egy új fajtája az e-könyv olvasóknak. Lehetővé teszi, hogy a saját e-könyv gyűjteményedből kölcsön adj egy-egy kötetet. De csak egy alkalommal és maximum 14 napra.

Ha egy könyvet a Kindle segítségével kölcsön adsz, akkor az adott két hétben senki nem férhet hozzá, csak az a személy, akinek adtad, még te sem. Csak akkor kerül vissza hozzád, amikor digitálisan visszaküldik neked.

Az Amazon által forgalmazott Kindle olvasóhoz bármelyik Amazonos könyv letölthető lesz. A 720,000 darabos adatbázis minden könyve tartalmazza ezt a kölcsönzési funkciót. Az Amazon szerint nem csak nekik lesz ebből hasznuk, hanem a kiadók - és a jogdíj tulajdonosai is részesednek a befolyó pénzből.

Ezzel az új módszerrel a legfőbb célja az e-könyv forgalmazóknak, hogy az emberek ne illegális úton szerezzék be a könyveket. Egyelőre a legtöbb könyvkiadó nem mer e-könyveket gyártani (maximum próbaverziókat), hiszen komoly veszteségeik lennének a másolt e-könyvekből.
 

dvice

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr422397716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Patrick Bateman 2010.10.26. 00:01:36

És a könyvkiadók, ha nem ébrednek föl időben, még a film- és zeneműkiadóknál jobban is megszívhatják a digitális média terjedésével. Nem csak a cédék túlárazottak ám...
süti beállítások módosítása