Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Időutazó az 1928-as Chaplin film premierén?

2010.10.29. 07:30 :: GalBob

Egy nő mobiltelefonnal a kezében sétál egy sugárút járdáján, s hogy hogy nem, filmfelvétel készül erről a hétköznapi jelenetről. Nem nagy ügy, kivéve ha a felvétel közel 90 éves.

A lenti videó egy részlet Charlie Chaplin 1928-as A cirkusz című filmjének bemutatójáról, s egy George Clarke nevezetű ír rendező szúrta ki, amikor a film DVD-extráit tanulmányozta. A felvételen a mozi előtti sorba csatlakozó embereket láthatunk, s egyikük, egy nő, olybá tűnik mintha magában beszélne, miközben egy kivehetetlen tárgyat szorít a füléhez. A hölgy vajon tényleg időutazó lenne, aki valamiféle tért és időt átszelő hálózaton kommunikál az otthoniakkal?

Clarke a szkeptikusok vádjaira, miszerint elég valószínűtlen, hogy egy időutazó csupán egy Chaplin-film kedvéért utazna vissza a múltba, a következőképpen reagált.

Ki állította, hogy ez a személy a Chaplin premier miatt utazott a múltba? Mi van akkor, ha mondjuk egy sokkal korábbra tért vissza, s valamiért ott ragadt, vagy éppen a városban akadt dolga, s teljesen véletlenül sétált éppen arrafelé?

Az ügy lezárva, mi? Persze ez még nem ad magyarázatot a Doctor Whoba illő mobilkészülékre.

 

news.com.au

5 komment

Címkék: zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr282405402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bar Kochba 2010.10.29. 10:03:20

Kivéve ha az egész videórészlet csak egy áprilisi tréfa. (Pl haloween kedvéért.)

Látta valaki az eredetit? Tényleg benne van ez a jelenet?

Turanga Leela 2010.10.29. 15:51:12

Tök egyértelmű, hogy vagy hallókészülék vagy takarja magát vmennyire a nő,miközben magyaráz. Fail.

Fegyi 2010.10.29. 18:01:14

És mégis kinek telefonálna??? Meg biztos vittek magukkal pár cella antennát is h legyen lefedettség... Amúgy tényleg poén, de ha valaki ezen komolyan gondolkodik h időutazás.....

Suraki 2010.11.01. 15:38:57

@Bar Kochba: Nincs benne és nem is tréfa. A "szenzációt" publikáló emberkének tök véletlenül egy filmes cége van...csak nem speciáis effektekkel foglalkoznak? Ez kérem egy kissé profátlan, de vitathatatlanul ügyes gerillamerkating. Mondtam már, hogy nem vagyok oda a reklámszakmáért? :-)
süti beállítások módosítása