Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A 13 legrémisztőbb Stephen King mentes könyv - 1. rész

2010.10.30. 13:00 :: Dot hugi

Stephen King könyveivel igazán széles olvasótáborra tett szert. Ezért be is fejezném itt az emlegetését. Hiszen itt van 13 fantasztikus könyv, ami vetekszik Mr. King regényeivel.

Szerző: Thomas Harris
Könyv: A bárányok hallgatnak

Ki tudná elfelejteni Hannbial Lectert, a pszichopata kannibált? Aki a filmeket látta, mindenképp olvassa el a könyvet, hiszen jelen esetben se tudta felül múlni a megfilmesítés az eredetit.

A Buffalo Bill becenevű sorozatgyilkos utáni hajsza során Clarice Starling FBI-gyakornok is fontos feladatot kap. Meg kell látogatnia, és ki kell faggatnia valakit, aki talán még a keresett személynél is veszedelmesebb; épp ezért szigorú biztonsági őrizetre szorul.
Ez az ember dr. Hannibal Lecter, az elismert pszichiáter, akinek különös szokásai vannak, és élénken érdeklődik az emberi agy legsötétebb zugai iránt.

Szerző: Peter Straub
Könyv: Ghost Story

Straub ezt a könyveét 1979-ben írta. A szerző rendszeresen dolgozott együtt Stephen Kinggel, több könyvük is jelent meg így (többek között: A talizmán is).

A Ghost Story 4 férfiről szól, akik hosszú évtizedekkel korábban megöltek egy nőt. Most úgy tűnik nem csak ők tértek vissza a színhelyre, hanem áldozatuk is...

 

 

 

 

Szerző: Cormac McCarthy
Könyv: Az út

Hamu szitál folyton a láthatatlan égből, ahol a nap többé sosem mutatja meg az arcát az elpusztult világnak. A "vég" után apa és fia bandukolnak éhezve és fázva az úton, keresve a maradék kis jót, ami túlélhette a pusztulást. Az anya már föladta a keresést. A férfi pisztolyában csupán két golyó van, ami kevés az ellenség legyőzéséhez, viszont éppen elegendő önmaguk legyőzéséhez és az Isten végső megtagadásához. Vajon mikor tudnak teljesen lemondani a reményről és vajon képes-e a férfi ennyire drasztikus módon "megmenteni" fiát a rosszabb haláltól? - szól a könyv ajánlója...

a szörnyű utópia nem csak a világot, de az apa-fiú kapcsolatot is, sőt az apa vívódását is képes bemutatni. A nyitott kérdésekkel teli regény méltán érdemelte ki a 2007-es Pulitzer-díjat.

Szerző: Bram Stoker
Könyv: Drakula

Drakula grófot a világon mindenhol ismerik. Az évtizedek során több tucat film és színdarab készült belőle, de még folytatásokat is írtak történetéhez. Az eredetit is szinte évente adják újra- és újra ki, mivel akkora a kereslet a kötetre.

Az ifjú angolt ügyvéd, Jonathan Harker Erdélybe érkezik, hogy szerződést kössön Drakula gróffal. Az emberek félik, és mesélik a vámpír rémtetteit egész Transzilvániában, de Mr. Harker akkor is meglátogatja a grófot otthonában. Később drakula Angliába látogat, ahol folytatja a gyilkolást fájdalmat és rémületet hagyva maga után. 


 

Szerző: William Peter Blatty
Könyv: The Exorcist

A könyv két pap történetét mondja el, akik megakarnak menteni egy kislányt, akit az ördög szállt meg.

Ha valaki látta az 1973-as William Friedkin filmet, tudja miről szól ez a történet. Érdemes a könyvet is beszerezni, bár jelenleg az antikváriumok és a könyvtárak a legmegbízhatóbb források, ahol megtalálhatjátok.

 

 

 

 

 

Szerző: Shirley Jackson
Könyv: The Haunting of the Hill House

Az 1959-es könyv nem lelhető fel magyarul, de történetét biztosan mindenki ismeri már. Egy nő, Eleanor a Hill House-ba érkezik, egy orvosi kezelésre. Egy pszichiáter ígér gyógyulást neki, és társainak is. De ehelyett az emberek felébresztik a Hill House régi urának szellemét, a kegyetlen embert, aki feleségét akarja visszakapni. Eleanor pechére hasonlít a nőre...

A könyv szereplői igazán intenzív sokk-terápián eshettek át a házban. De egy biztos, a 20. század egyik legjobb rémregényét alkotta meg Shirley Jackson.

 

 

blastr

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr182409367

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az út - a túlélés szemszögéből 2011.03.30. 12:47:28

Az utóbbi évek nemzetközi szinten is sikeres irodalmi alkotása Cormac McCarthy: Az út című könyve, melyből filmváltozat is készült. Egyesek az évtized regényének tartják, mások szerint lapos és unalmas. Ezt ítélje meg ki-ki saját benyomásai alapján.&nb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása