Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Team Puli – lépésről-lépésre a Hold felé vezető úton

2010.11.03. 14:30 :: GalBob

2010. szeptember 16-n lépett a nyilvánosság elé a Puli csapat, nem kisebb céllal, mint hogy űrjárművet juttasson el a Holdra, a Google Lunar X Prize (GLXP) 30 millió összdíjazású kihívásának keretében. Vajon sikerül-e eljuttatni az első magyar szondát égi kísérőnk felszínére? Ennek csupán a jövő a megmondhatója, de addig is célirányosan, lépésről-lépésre halad a Puli Hold felé vezető útján!
 
A kezdeti kétségek ellenére a sok tehetséges fiatal jelentkezését, s a csapat létrejöttét is sikernek tekinthetjük. Ezután Dr. Pacher Tibor és Vizi Pál vezetésével rövid idő alatt két lépésben elkészült egy szakmailag megalapozott koncepció a GLXP számára: az első a nevezési szándéknyilatkozatot fogalmaztuk meg, ezután kevesebb mint egy hónapon belül a teljes jogú nevezéshez szükséges anyag is elkészült, amiben a küldetés koncepciója és a szervezeti forma leírása is megtalálható. A Puli népszerűsítő körútja során különböző rendezvények keretében mutatkozott be, volt távcsöves bemutatón a Battyhányi téren, előadásokon Budapesten, Székesfehérváron, Kecskeméten, Pécsett, s Szekszárdon.
 
Elindult egy kétnyelvű honlap is, bloggal és cikkekkel a Holdról, Világűrről és a magyarokról. Rajzpályázatra invitálta a 11-19 éves diákokat. A súlypont-áthelyezéses gömbroveres haladást mutatja be a “Vacak V0.1” demórover, egy másik roverkoncepció demonstrációs modellje pedig jelenleg is készül. Az ELTÈn több mint tíz éve működő Hunveyor Magyar Egyetemi Kísérleti Gyakorló űrszonda projekt keretében a Hunveyor 15 egy Puli lesz!
 
A leghosszab út is az első kis lépésekkel kezdődik - kövesd nyomon a jövőben is a Puli útját, érdemes!
 
− KLK -
 

Segíts Te is: magyar Pulit a Holdra és legyél tagja a Kis Lépés Klub-nak.

Szólj hozzá!

Címkék: tudomány program

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr572419784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása