Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Valóságos bábozás, bábok nélkül

2010.11.21. 15:30 :: Dot hugi

A Kincect nevű holografikus kivetítőt meghekkelték. Egy kicsit átalakították, és úgy állították be, hogy lehessen vele bábozni.

 

Ha valaki még nem ismeri a fogalmat, akkor röviden bemutatom. A Kinekt, az Xbox360 új mozgásérzékelője. Előnye a többi ilyen kütyüvel szemben, hogy nem kell hozzá kontroller, mivel a kéz- és testmozgást érzékeli. Hazánkban is már több játékot lehet a szerkezethez kapni, pedig még csak most jelent meg.

A videón látható retro bábozás egy új formája a technikának. Emily Gobeille és Theo Watson fejlesztette ki, az eredeti Kinektből. Az animált madár érzékeli a kéz és kar mozdulataidat és leutánozza a mozgást. Jelenleg még kevés ilyen figura van a repertoárban, de előbb utóbb azt is el tudom képzelni, hogy egy egész mesét adjanak elő a konzol kedvelő szülők gyerekeiknek.

 

Interactive Puppet Prototype with Xbox Kinect from Theo Watson on Vimeo.

dvice

 

Szólj hozzá!

Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr702462632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása