Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A spanyol robot a legijesztőbb

2010.11.29. 10:30 :: Dot hugi

Világszerte egyet értenek abban az emberek, hogy a robotok hazája Japán, és a legjobb humanoidok, és házirobotok is onnan kerülnek ki. Ezért - legyen szó külsőről vagy képességekről - már első megítélésre is negatív az európai, vagy amerikai fejlesztések híre.

A spanyol PAL Robotics nevű cég egy kissé ijesztő arcot készített új szolgáltatórobotjának, a REEM-H2-nek. A robot arca teljesen sima, leszámítva a szemeket, ami első látásra megrémísztheti a gyerekeket, de a felnőttekben se ébreszt túl nagy bizalmat. Ettől a külsőre vonatkozó hibától függetlenül viszont ügyes kis találmány, autonóm navigációs rendszere, arc- és hangfelismerő funkciója van, sőt, egy érintőképernyős menüt is integráltak a mellkasába. Képes nagy tárgyakat felemelni és egyik helyről a másikra elvinni, ezért a cég elsődleges célcsoportja a szállodák és múzeumok. De bevásárlóközpontok, repülőterek és kórházak is láthatják hasznát a REEM-H2-nek.

dvice

Segíts Te is: magyar Pulit a Holdra és legyél tagja a Kis Lépés Klub-nak.

3 komment

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr82480670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.11.30. 19:48:26

Mintha a Mortal Kombat-ból az egyik ninja háziszolgának szegődne.
süti beállítások módosítása