Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A legszörnyűbb sci-fi könyvborítók

2010.12.02. 07:30 :: Dot hugi

Egy borító sok esetben befolyásolja a könyv esélyeit. Ha egy rossz író regénye kap ütős borítót, rengetegen meg fogják venni, ha viszont a jó nevű szerző könyvét "reklámozzák" egy rettenetes borítóval...hát akkor nem sok új olvasót csábít magához az író. A legnagyobbak közül is került ilyen helyzetbe egy-kettő, Heinlein, Bradbury és még Asimov is. Lássuk, hogy bánt el a könyvükkel a "rossz" tervező.

Egy könyvnek nagyon sokat kell alakulnia, amíg az olvasó a kezébe nem veszi. A megírás mellett, fontos az is, hogyan néz ki a könyv, olvasható betűk, érthető és szép illusztráció kell, és persze egy jó borító. Ha egyszer kölcsönadjuk valakinek, örömmel vegye a kezébe, ne fintorogva, hogy jaj mire kényszerítjük. A XXI. században már más képekhez szoktunk, mint az 1900-as évek második felében, így az akkori alkotásokat joggal nevezhetjük nevetségesnek, mókásnak vagy rémesnek. Egy külföldi blogger nem volt rest és 275 sc-fi borítót gyűjtött össze, amik valamiért kiérdemelték a fenti jelzőket.

A rémesen élénk színek és vicces figurák mellett, az elvont őrült tudós képek is emlékezetesek. De senki ne higyje azt, hogy csak a galériában látható szerzők lettek kiposztolva, Frederick Pohl, Arthur C. Clarke és Elizabeth Moon se úszta meg, hogy a legszokatlanabb könyvborítójukat közzé ne tegyék.

 


További hasonló fotók a(z) InterGalaktika oldalain.

 

Aki szeretné megnézni az összes borítót, megteheti: itt

 blastr

5 komment

Címkék: irodalom művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr222486758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skeez 2010.12.02. 11:03:08

Nekem 1-2 tetszett..

Skeez 2010.12.02. 21:49:26

3, esetleg a 4, 11, 14.
A muki oldalát nem néztem meg.
Bírtam azokat a borítókat is amit magyarok csináltak a 70-80-as években, detektív könyvekhez. Különböző képekből vágták össze a könyv témáját..

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.12.03. 00:33:25

Amit eddig megnéztem, az mind régi kiadás volt. Akkoriban ezek nagy része menő volt. A blogíró kb annyira egyszerűsít, mintha Rubens képeket tett volna be, hogy milyen molettek már azok a nők...

Clarimonde 2010.12.03. 11:53:10

magyar kiadások közül számomra ez a legdurvább :

olvasonaplo.sfblogs.net/2007/04/24/arthur-c-clarke-a-tavoli-fold-dalai/

nem elég, hogy önmagában véve is ocsmány, de még a könyv tartalmát is sajátosan értelmezi ( lásd izomtibor és az antropomorf rák-izé)
süti beállítások módosítása