Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Az ember, aki kamerát ültetett a koponyájába

2010.12.05. 15:15 :: GalBob

Wafaa Bilal neve sokak számára ismerős lehet - az iraki születésű New York-i professzor alkotta a botrányos Virtual Jihadi című videojáték-modot, amelyben a játékos egy fiatal iraki bőrébe bújva csatlakozik az al-Káidahoz, hogy megbosszulja testvére halálát és végezzen George W. Bush-sal. 

Bilal a videojátékok után most a fotográfia felé fordult, ám a szokatlan megoldásokhoz való ragaszkodása semmit sem változott. Ahelyett, hogy vásárolt volna egy hétköznapi digitális fényképezőgépet, egy titánlemezt ültetett a koponyájába, ami egy mágneses állvány alapját képezi. 

Az erre csatlakoztatott fényképezőgépből egy kábel vezet a kimondottan erre a célra kialakított válltáskához, amiben egy laptop található, ennek feladata a fényképezőgép által percenként rögzített felvételek tárolása. S hogy mi a célja mindennek?

Nos, Wafaa úgy fogalmazott, hogy szerette volna elveszíteni a tudatosan történő képrögzítés szubjektív képességét, miközben felvételeket készít saját hétköznapjairól. Egy egész éven át tervezi viselni a kamera-implantátumot, ami alatt a fényképek a laptop révén folyamatosan megjelennek a katari Modern Művészetek Arab Múzeumában. A kiállítás látogatói tanú lehetnek a sajátos hátsó szem elé táruló látványnak, miközben a professzor alszik, eszik, mosakszik, s esetenként szeretkezik.

Daily Mail

Segíts Te is: magyar Pulit a Holdra és legyél tagja a Kis Lépés Klub-nak.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: tudomány művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr252494556

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: i was reading this 2017.12.05. 10:31:31

Mobil függetlenítés - Mobil Függetlenítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása