Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Twilightizált Frankenstein

2010.12.09. 07:30 :: GalBob

Marry Shelly klasszikus szörnyetege lenne a következő áldozat a paranormális romantika oltárán? Meglehet, a Sony ugyanis a fércember újbóli feltámasztását tervezi, s a mai trendet elnézve megtörténhet, hogy csillámport hintenek a "förtelemre" az eladhatóság kedvéért.

A Sony Pictures szándékáról Matt Tolmach, a Sony egykori vezérigazgatója rántotta le a leplet - Deadline-nak adott interjújában elárulta, hogy jelenleg is a jogok feletti üzlet megkötésén dolgozik. Habár a stúdió még nem hozta nyilvánosságra a tervezet fontosabb részleteit, bennfentes körökben már-már kész tényként kezelik, hogy itt bizony kortárs feldolgozás van készülőben, s egy bizonyos Craig Fernandez írná a forgatókönyvet, aki az "Értelem és érzelem spanyol verzióját" is jegyzi. Van egy rossz előérzetünk: kiherélt legendák, félmeztelen tinédzserek, s kényszeres ajakharapdálás várható minden mennyiségben.

 

 

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a Sony már készített egy "klasszikus" adaptációt 1994-ben Robert de Niro főszereplésével, így elég valószínűtlen, hogy ismét ebbe az irányba vinnék el a történetet. Esetleg szóba jöhet még valamiféle valós környezetbe plántált science-fiction vagy mondjuk egy sajátos zombi-átirat, ám ezek nem indokolnák egy Tolmach-féle nagykutya bevetését a jogok feletti tárgyalások lefolytatására. A klasszikus Frankenstein-szörny, mint filmbéli karakter a Universal jogtulajdona, ám maga a koncepció "nyílt forráskódú". Egy másik, már-már összeesküvés elméletekbe illő lehetőség, hogy a Sony valójában a Dean Koontz-féle regények megfilmesítési jogát vásárolná fel, amire egy bizonyos 1019 Entertainment nevű, amúgy teljesen ismeretlen produkciós cég tette rá a kezét még idén tavasszal. Mi van, ha a 1019 Entertainment valójában a Universal egyik leányvállalata? Á, inkább hagyjuk az egészet. Inkább röhögve edződjünk az elkerülhetetlenre: a Saturday Night Live már a Sony előtt elsütötte ezt a poént.

 

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr592503468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása