Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Go, Puli, go!

2011.01.10. 17:00 :: Zanphagras

Örömhírrel szolgál a Puli Space Technologies minden űrkutatás után érdeklődő magyar számára. A nevezési díjat befizették, elgördült az akadály a versenybe kerülés útjából. Mi mást lehet erre mondani, mint hogy magyar Holdra magyar pulit!


Mindezt egy sajtóközleményben tették nyilvánosságra a mai nap folyamán. Az örömhírt közlő nyilatkozatot nagy várakozással és sok további sikert kívánva az alábbiakban közöljük.



A Puli csapata befizette a Google Lunar X Prize regisztrációs díját

A Puli Space Technologies sikeres „fund raising” akcióját követően befizette a Google Lunar X Prize 50 ezer dolláros regisztrációs díját

Budapest, 2011. január 10. – A Puli Space Technologies örömmel tudatja, hogy 2010 szeptemberében indult, sikeres „fund raising” akciója után elutalta a Google Lunar X Prize (GLXP) verseny 50 ezer dolláros nevezési díját a versenyt kiíró X Prize Alapítvány számlájára. A magyar csapat célja, hogy a 30 millió dollár összdíjazású verseny húsznál is több nevező csapata közül elsőként küldjön a Holdra egy magánerőből épített űrszondát, amely ott, a GLXP kiírásának megfelelően, különböző feladatokat teljesít. Habár a regisztráció csak az Alapítvány formális jóváhagyásával és bejelentésével válik véglegessé, a csapatnak és rajongóinak minden oka megvan feltételezni, hogy rövid időn belül ez is megtörténik. 

A minden bizonnyal sikeres nevezést követően, az eddig leginkább szabad idejében, de folyamatosan és keményen dolgozó csapat olyan céggé kíván formálódni, amely már a GLXP verseny kihívásának való megfelelés mellett fenntartható üzleti modellt kíván állítani és követni. A „magyar pulik” egyelőre leginkább mérnöki és tudományos erejükre építenek, továbbá eltökélt szándékuk, hogy működésükkel bebizonyítsák: érdemes, kívánatos és építő a GLXP-hez hasonló kihívásoknak megfelelni. Ezek mellett a csapat tagjai továbbra is folytatják ismeretterjesztő munkájukat, amelyek során a tudományos és laikus fórumokat kihasználva népszerűsítik a tudományos és műszaki életpályát.   

A csapat köszöni a lelkesítést és anyagi támogatást minden a Puli nevezését támogató magánembernek és cégnek, illetve továbbra is lehetővé teszi és várja a magyar űripar és tudomány ügyét fontosnak tartó magánemberek, cégek támogatását és érdeklődését, valamint további felajánlásokat akár a „Kis Lépés Klub”-ba, akár a Puli Indítóállás építőkockáiba. A csapat szeretné, ha a Puli eddigi és jövőbeli sikereit minden magyar ember a sajátjának tekintené.

A csapat működéséről és eredményeiről folyamatosan beszámol honlapján, illetve tájékoztatja a médiumokat.

 

1 komment

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr62574495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.01.11. 06:26:52

Gratulálok! Kis lépés egy pulinak, de nagy vakkantás a Pulinak.
süti beállítások módosítása