Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A nyolcadik utas kiszáll

2011.01.19. 07:30 :: Zanphagras

Ridley Scott végre valahára bejelentett egy hivatalos címet, megjelenési dátumot, és főszereplőt a készülő Alien-előtörténet filmjével kapcsolatban. De van egy bökkenő. Ez már NEM egy Alien-előtörténet.

A Deadline szerint a filmet most már Prometheusnak hívják, 2012. március 9-én jön ki (ha lesz még akkor hova kijönnie, ugye), Elizabeth Shaw szerepében pedig a svéd Noomi Rapacet láthatjuk majd. A terv Scott bevallása szerint a Lost mögötti nagy agy, Damon Lindelof becsatlakozása után változott meg, méghozzá valami totálisan mássá és teljesen eredetivé.

Scott szerint az Alien kiváló ugródeszka volt ehhez a vadonatúj mitológiájú, külön világhoz, amit végül létrehoznak majd, és bár a szemfüles rajongó „elcsípheti majd az idegenek DNS-ét”, de a gondolatok emögött a film mögött újak.


Lindelof elismerően nyilatkozott Scott új látomásáról, mert szerinte az eredetiség hatalmas érték egy olyan világban, ahol minden tele van előzményekkel, folytatásokkal és remake-ekkel.

Scott eredetileg valóban egy Alien-előtörténet forgatókönyvvel kezdett dolgozni, más bolygók terraformálásáról és a Nyolcadik utas a halálban látott halott idegen űrpilótáról beszélt, de aztán a történet valami másba torkollt... amiről pedig egy szót sem szól.

 

blastr.com

2 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr552591877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sütemény1975 2011.01.19. 14:00:11

Szomorú hír. Régóta várom, hogy az eredeti Alien film alkotója letegyen egy hasonló színvonalú filmet a nyálas szörnnyel az asztalra.

Larfleeze 2011.01.20. 14:35:32

Most akkor sírjak, vagy örüljek?
süti beállítások módosítása