Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A Hold sötét oldaláról jönnek

2011.02.06. 14:30 :: Zanphagras

Amikor Werner von Braun, a híres német rakétatudós műveivel találkoztak, sokan elgondolkodtak: egész pontosan meddig jutottak el a náci tudósok a második világháború alatt azokkal a találmányokkal, amik csak évtizedekkel a háború után kerültek használatba? Lehetséges-e az, hogy a nácik a korukhoz képest hihetetlenül fejlett rakétatechnikával elhagyhatták a Földet? Sok (nem különösebben mainstream) történész és technikus szerint igen. Nem is beszélve a filmek és könyvek világáról.

Az ötvenes években jelent meg sok ezzel foglalkozó (elsősorban ifjúsági) kalandregény: a hősök náci bázisokat találtak a Sarkkörön/tenger alatt/Holdon/stb., és csak bátorságukkal győzhették le a gonosz németeket.

Most egy lelkes ausztrál-finn-német csapat minőségi sf komédiát készít ezzel az ötvenes években oly népszerű témával: nácik maroknyi csapata elhagyja a Földet a háború elvesztése előtt, hogy a Hold azon oldalán, ami soha nem fordul a Föld felé, titkos bázist építsen, megerősödjön, és ha eljön az idő, visszatérjen, és befejezze, amit 1939-ben (sőt, még előbb) Adolf Hitler megkezdett.

A kriminális téma, humor és önirónia mellé minőségi sci-fi akció fog társulni, így mindenképpen igen szórakoztatónak ígérkezik.

Honlapjukon lehet további információkat találni. Folyamatosan keresnek média-partnereket, bloggereket, és támogatókat is. Emellett van egy listájuk, ahova akkor érdemes feliratkozni, ha szeretnénk, hogy a mozikba is eljusson az őrült sf komédia (ez nem jár semmi kötelezettséggel, de hat a forgalmazókra). Lehet vásárolni a film relikviái közül is dekoratív darabokat. A vásárlás a film utómunkáját, marketingjét és a mozikba jutását támogatja.

A Holdra költözés ötlete minőségi science fictionben is megtalálható: Robert Heinlein A Hold börtönében című regénye a műfaj egyik alappillére.

A sotetjovo.aneten.hu értesülései alapján már csak az utómunka van hátra, aztán a film kikerül a nagyközönség elé.

Érdekesség: A videó zenéje teljességgel összeépül a Laibach együttes B Mashina című számával.

3 komment

Címkék: film zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr292641340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solymosgyu 2011.02.06. 16:55:28

Kár hogy nem komoly lesz. De értem hogy miért komédia. De lehetne komoly is.

Nathaniel Arthur Parrott 2011.02.06. 19:43:06

"Érdekesség: A videó zenéje teljességgel összeépül a Laibach együttes B Mashina című számával."

Hát, ők szerzik a film zenejét a Juno Reactorral közösen, a Juno Reactor a Mátrix-én dolgozott, legalábbis a legutolsónál a stáblistánál hallható szám az övéké.

Nathaniel Arthur Parrott 2011.02.06. 19:48:56

@Nathaniel Arthur Parrott: Bocsi a dupláért, de most jutott eszembe, hogy a filmnek alapjául a Hanebau-tervezet szolgál(hatott)t, mely rengeteg összeesküvés elmélet táptalaja, íme némi infó róla:
thetruthbehindthescenes.wordpress.com/2010/07/04/haunebu-project-flying-discs-of-the-third-reich-1922-1945-and-beyond/
süti beállítások módosítása