Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Óriási barlang a Hold felszíne alatt

2011.03.03. 07:00 :: Zanphagras

Az Indiai Űrkutatási Szervezet szenzációs felfedezéssel büszkélkedhet: egy hatalmas csarnokot találtak a holdfelszín alatt, ami alkalmas lenne akár egy Hold-bázis otthonaként is működni.

Chandrayaan-1 nevű űreszköz találta meg a csarnokot, amely majdnem két kilométer hosszú és 120 méter széles. Rendkívül hasznos dolog volna ennek a mélyére építeni egy bázist: a mélyedés megvédené az építményt a Hold felszínének időnként mostoha viszonyaitól.

Például odalent stabil -20 Celsius fok uralkodik, míg a felszínen a -180°C hőmérsékletet váltogatja a +130°C. Emellett nem elhanyagolható módon védene a sugárzástól és a szállongó por és mikro-meteorok becsapódásaitól is, melyek szintén elég csúnya kellemetlenségeket okozhatnak.

Tehát ha a Kedves Olvasó egy unatkozó szupermilliárdos, itt az idő, hogy megépíttesse az első holdbéli sportcsarnokot (á la Végső Bizonyítás) vagy éppenséggel az első holdbéli fegyenctelepet (Heinlein nyomán szabadon).

Mi támogatjuk a bázisépítés terveit. És inkább a sportcsarnoknak szurkolunk.

dvice.com

3 komment

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr492705819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chelloveck · http://chelloveck.sfblogs.net 2011.03.03. 10:00:47

Ott laknak a szeleniták, ezt eddig is tudtuk.

:pFaza 2011.03.03. 22:31:39

Ja, télleg, ez már volt az Első Ember A Holdon-ban is... :)

ergerberger 2011.03.06. 17:43:42

Az űrnácik laknak ottan.
süti beállítások módosítása