Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A Dűne-metál

2011.03.17. 19:46 :: Zanphagras

A kiváló tehetségű, orosz progresszív rock-metál műfajban alkotó Mechanical Poet együttes egyszerre csak gondolt egyet 2008-ban, és több neves zenésszel összedolgozva elkészítettek egy különleges koncept-albumot. Az Eidoline - The Arrakeen Code egy 14 dalból álló mesteri progresszív album, melynek szövegei kizárólag Frank Herbert Dűne-világára épülnek.

Mielőtt még bárki felszisszenne, hogy ejnye, hogy lehetne fémzenébe önteni a Mester gondolatait, és filmadaptációkkal vonna párhuzamokat, megnyugtatásul még lejegyezném: a zenekar semmi forradalmit vagy újat nem visz a történetbe, egyszerűen zeneileg értelmeznek egy-egy motívumot, ami megragadta a fantáziájukat. Ezzel pedig nagyon-nagyon ügyesen képesek megragadni a mi fantáziánkat.

 

Az albumot IDE KATTINTVA lehet beszerezni (és belehallgatni a további számokba is, nem mellékesen. Mindenkinek csak ajánlani tudom, a 12., Witches című dalt!).

A nyitókép lotonero munkája.

3 komment

Címkék: művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr792748276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adeptus · http://voxadepti.wordpress.com 2011.03.17. 20:39:07

A szöveget nem igazán figyeltem, de a zene határozottan kellemes. Egyébként meg már Maidenéket meg Arjen Lucassent is megihlette a Dűne világa. :)

Eddie Shrote 2011.03.18. 02:34:58

Maidennek már 83-ban megvolt a To tame a land, Dűnén is alapul, metál is.

Csillagharcos 2011.03.18. 13:37:00

@Eddie Shrote: Jó de Maidenék nem szenteltek egy egész albumot a Dűnének, meg más a koncepció is.

Minden esetre nagyon tetszik ez a pár szám.
süti beállítások módosítása