Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A húsevő óra

2011.03.22. 07:00 :: Zanphagras

Kicsit hátborzongató találmánnyal állt elő a robotika két jeles, látnoki tudósa, James Auger és Jimmy Loizeau. Két bizarr, új találmányukat is bemutatták. Az egyik egy kávézóasztalka, amelyik a lábain át felcsalja a közepén levő lyukig az egereket, ahol egy guillotine jellegű eszközzel kitörli őket a sors könyvéből, a másik pedig... egy húsevő óra.

Ez a kiváló falióra voltaképpen egy egység légypapírral egyszerű (és a közutálatot teljesen jogosan kiérdemelt) házi legyeket fogdos össze, majd behúzza a szerkezetbe, ahol kettévágja és tulajdonképpen elemészti. 12 légyből hozzávetőleg annyi áramot szerez, amennyivel fél napon keresztül vígan működik.

Ez utóbbi kezdeményezés végül is nem hagy mocskot maga után, és a kártevő, baktériumterjesztő legyeket is pusztítja, ám ha a dolgok mögött az elméletet nézzük, van valami ijesztő abban, hogy egy robot húst eszik. Bár az nem valószínű, hogy a falióra levadássza a felügyelet nélkül hagyott gyereket és elnyammog rajta, de azért gondoljunk például egy szerves anyaggal táplálkozó villástargoncára vagy buszra, és kész is a veszély...

És akkor még nem is elmélkedtünk az emberi uralom ellen fellázadó gonosz, húsevő robotok elsöprően romantikus elképzelésén.

newsoftheweird.com

1 komment

Címkék: tudomány zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr952759147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:pFaza 2011.03.22. 09:55:18

Jólvan, most már jöhet a csótányölő Van Gogh másolat... napi 1 rovar elegendő energiát biztosít ahhoz, hogy a képen a napraforgók felragyogjanak. :D
süti beállítások módosítása