Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Robotnadrág bénultaknak

2011.04.12. 11:00 :: Zanphagras

Azok, akik szerint a pohár nem félig tele van, hanem félig üres, mindig azt mondják, hogy a technikai fejlődés elsődleges haszonélvezői mindig a hadseregek és kémhálózatok. Lehet, hogy ebben van is igazság, de azért óva intenénk a pesszimistább olvasókat a következő hírrel: bár még nem tökéletes, de már folyamatosan és hibátlanul működő elektromos lábakat készítettek mozgássérülteknek.

A nadrágot az Egyesül Királyságban mutatták be a mozgássérülteknek rendezett technológiai expón, a Naidex Nationalon. A bionikus nadrág jelenleg 100.000 angol fontba kerül, és ezzel egy luxussportkocsi árával vetekszik. A fejlesztői jelenleg is azon dolgoznak, hogy még olcsóbbá és széles körben is elérhetővé váljon. Minél több példányt rendelnek és gyártanak le, annál inkább sikerül az árat leszorítani és innovatív módon, nagyságrendekkel olcsóbban előállítani.

Bár még messze van a Heinlein-féle Marauder testpáncéloktól vagy az űrgárdisták szervókarjaitól, de elég a tolószékből kiszabadult emberek örömét látni, és máris megértjük: kis lépés az emberiségek... de milyen hatalmas annak az egy embernek!

telegraph.co.uk

3 komment

Címkék: tudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr222819703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harrison Bergeron 2011.04.12. 20:48:44

Kicsit kötekedvén: kerekesszékes a helyes kifejezés, a tolószék bántó az érintetteknek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.04.13. 18:55:00

@Harrison Bergeron: ejha, reméljük azért nem halnak bele
süti beállítások módosítása