Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A Hegy

2011.04.21. 16:49 :: Zanphagras

A közelmúltban már beszámoltunk Terje Sorgjerd norvég természetfotós munkásságáról. Az északi fény lefilmezése után újabb munkáját tette közzé - mindnyájunk legnagyobb örömére. Ebben a kisfilmjében azoknak kedveskedik, akiknek leghőbb vágya az, hogy egy Kanári-szigeteki vulkánról bámulhassák az éjszakai eget.

Sorgjerd Tenerifén, a 3718 méter magas Teide hegyen kamerázott, a tőle megszokott minőségben. Földünk leggyönyörűbb természeti jelenségein kívül a Tejutat is megcsodálhatjuk a maga fenségességében,Emide Buda Galaktikus szonettjét juttatva a szemlélő eszébe.

Sorgjerd elmondta, hogy a Hegy forgatása sokkal megterhelőbbnek bizonyult, mint az északi fénnyel foglalkozó munkája, még a kellemesebb hőmérséklet ellenére is. A hét nap alatt, amit odafent töltött, alig aludt tíz órát összesen, és még homokvihart is átélt. Hálózsákot vagy sátrat nem is vitt - úgy tervezte, hogy ötven helyen kameráz összesen a hét nap alatt, és addig ejtőzik és alszik, amíg gép dolgozik...

A tehetséges kamerás további munkáihoz IDE KATTINTVA lehet eltalálni.

space.com

Szólj hozzá!

Címkék: művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr712845364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása