Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Luke Skywalker magyar 3D-s SF filmben!

2011.05.06. 09:53 :: kicsimate_galaktika

Úgy fest, sínen van az első magyar steampunk mozi, a Thelomeris. Korábban a Sorsvonalak munkacímen futott, állami támogatás nélkül készülő alkotás várhatóan 2012 első felében fog elkészülni, tehát szerény számítások szerint is még egy évet várnunk kell a premierig. Addig is csepegtetünk pár új információt, köztük igazi szenzációkat is.

A magyar színészek (Dörner György, Rudolf Péter, Kerekes József, Viczián Ottó és Szakácsi Sándor, akit valószínűleg itt láthat mozivásznon utoljára a nagyérdemű) névsorát böngészve elégedetten csettintenénk, amennyiben pesszimista énünk nem állna azonnal munkába: egy újabb magyar film. Talán megnézik 5-6 ezren. De én ugyan nem.

 

Mégse ilyen egyértelmű a helyzet, hiszen nem mindennapos, hogy hazánk SF mozgóképpel rukkol elő. A posztert böngészve amit először nem akarunk elhinni, az a filmcím alatt szereplő név: Mark Hamill, mint kreatív konzultáns. Luke Skywalker magyar filmben működik közre, sőt, szerepel is benne (egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy a sejtelmes "Idegen" szerepét játssza majd el)! Még mindig hihetetlenül hangzik, nem? Itt a bizonyíték:

Előzetes megállapodások alapján már folynak a tárgyalások a színészgárda kibővítésével kapcsolatban. Úgyhogy számíthatunk még Christopher Lloyd (Vissza a jövőbe trilógia), James Purefoy (Róma, Solomon Kane), Lance Henriksen (A bolygó neve: Halál) és Gillian Anderson (X-akták) cameójára is. Bizony, ez nem vicc.

A film története szinopszis formájában már publikus:

"Themolerisben, ebben az ismeretlen eredetű, titokzatos metropoliszban mindenki csakis azért dolgozik, hogy a hatalmas Óragyár folyamatosan működjön, és gyártsa az óraszerkezeteket. Senki nem tudja miért, mi célból készül ennyi óra, és hová is kerülnek azután, hogy elkészültek.

Az emberek közösen élik meg a mindennapokat a napfénytől elzárt, sötét utcákon, ahol gigantikus épület-monstrumok tornyosulnak az ég felé. A szabad akarat már régen beleveszett a hideg sötétségbe, ami rátelepedett a városra.

A Gyár vezetője, egyben a város egyik leghatalamasabb embere úgy dönt, itt az ideje átírni Thelomeris egyhangú történetét, és befejezni a titokzatos, céltalan munkákat, amik csak elvonják az itt élők szabadon felhasználható energiájának utolsó szikráit is.

Azonban a Gyár leállításakor sötét, nem evilági erők ébrednek fel évezredes álmukból, és már nem csak a város a tét, hanem maga a Sors és az Idő is."

Szóval egy expesszionista-steampunk Metropolis-ra van kilátás. 3D-ben, ha ezt elfelejtettem volna mondani. Így nem csak az első magyar steampunk filmet üdvözölhetjük, hanem az első 3D-set is.

3D-s animált kameramozgatási próba

Az ambiciózus filmterv Hatvani Balázs nevéhez köthető, aki már 2006 óta dolgozik a forgatókönyvön és a filmen. A cél a magyar filmipar és filmpiac határait átlépő alkotást létrehozni, ami külföldön is bemutathatóvá válhat, ha sikerül a tervek szerint megvalósítani.

storyboard-részlet

Mindenképpen említsük még meg Gulyás Róbertet, a film zeneszerzőjét, aki dolgozott George Lucas Ranchén is. A Thelomeris zenéjét a Magyar Rádió Szimfónikus Zenekara játszotta fel, ami közel 70 főt számlál.

Nemsokára közlünk képeket a forgatásról is.

facebook-oldal

kicsimate

4 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr782881654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bataviki 2011.05.09. 13:55:43

hm, szerepel benne a 2007-ben elhunyt Szakácsi Sándor? klónozták, vagy ilyen régóta folyik a forgatás?

halald 2011.05.23. 21:19:26

Lance Henriksent a filmbe! Úristen, ha sikerül a szereplőgárda, ez lesz a legjobb magyar film!!
süti beállítások módosítása