Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Éhség - a vámpírkönyv, ami harap

2011.09.15. 06:00 :: Zanphagras

 

Ebben a könyvben a vámpír nem csillog a napfényen, és bár vannak érzelmei, hidegvérrel kivégez akárkit, aki az útjába akar állni. Whitley Strieber formabontó regénye szakít a klasszikus, Drakula-féle vámpírképpel, és szakít a Twilight-széria érzelgős tinivérszívóival is. Az Éhség vámpírja ugyanis gyönyörű, halhatatlan, örök, gonosz, szomorú - és a halál ellen küzd.

Miriam egy lenyűgözően gyönyörű, veszélyesen intelligens nő. Ráadásul több ezer éves. - effektíve halhatatlan. Emberi vérrel táplálkozik, így az idő nem érinti meg őt. Fajtájából egyedüliként tengeti napjait a halandó emberek világában, magányán azonban semmi sem enyhíthet...

Választott, hőn szeretett férje azonban haldoklik. Hiába tudta 200 évig nyújtani a férfi életét, a halál közeledik, Miriam azonban nem akar ebbe beletörődni. Úgy véli, elérkezett az idő, hogy szembeszálljon halhatatlanként legnagyobb ellenfelével, a halállal - méghozzá mások halálával. Ehhez a modern orvostudományt hívja segítségül, és nem fogad el semmiféle akadályt vagy lehetetlent. Akár az egész világon kész átgázolni, hogy halhatatlanná tegye a szeretett férfit - olyanná, mint amilyen ő maga...

Az orvosi kutatás egy erős sf-vonalat is belevisz a történetbe, így még azok számára is bátran tudjuk ajánlani, akik amúgy nem különösebben rajongói a vámpírirodalomnak.

A regény amerikai megjelenése után hosszú időre eluralta a bestseller listákat, és hamar különleges vizualitású, rendkívüli filmet is forgattak belőle. (Kicsimate filmajánlóját IDE KATTINTVA lehet elérni.)

A vámpírregények terén mérföldkőnek számító Éhség hamarosan megjelenik - ráadásul már előrendelhető IDE KATTINTVA! Ha nem kellenek már a csillámvámpírok a tinédzseres érzelmeikkel meg az érthetetlen vérfarkasgyűlöletükkel, akkor ez a könyv tetszeni fog.

3 komment

Címkék: irodalom

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr43227038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

acélpatkány · http://acelpatkany.blogspot.com/ 2011.09.15. 10:07:39

Lehet, hogy a könyv jó, de a borító simán indulhat a Galaktika/Metropolis legrondább borítói címért.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2011.09.15. 11:50:54

szomorú, hogy egy újabb fantasztikusan kúl vámpíros sztori kap hírverést, és ezt olvassák, a sci-fi meg közben a perifériára szorul, de hogy még itt is ez kezdi felütni a fejét, ez az ami igazán kiábrándít (értem én, h meg kell élni vmiből, és nem is hibáztatlak titeket ezért, tényleg nem, csak el vok keseredve)

solymosgyu 2011.09.15. 16:35:02

egyetértek az előttem szóló-val.
süti beállítások módosítása