Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Trónok játéka - startra kész?

2011.10.06. 06:00 :: Rhaenyra

George R. R. Martin epikus fantasy-sorozata, a Tűz és Jég dala egy pár éve még igen távol állt attól, hogy a köztudatban éljen. Aztán gondolt egyet az HBO, sorozatot készített az első kötetből, és mindezt egy igazán hatásos reklámkampány keretein belül dörgölte a nagyérdemű orra alá. A Trónok harca sikerét azóta nem lehet megkérdőjelezni. És "ha már lúd, legyen kövér", akkor ha már mindenféle merchandise terméket kikőttek a piacra, akkor miért pont a számítógépes játék maradna ki a buliból? Nos, a hírek szerint a Cyanide stúdió tesz róla, hogy a kockák se maradjanak Starkok, Lannisterek és Targaryenek nélkül.

És rögtön nem is egy, hanem két különböző játékról szól a fáma. Az elsőnek pedig már a címe is megvan: A Game of Thrones: Genesis néven fut majd. Ez egy RTS, vagyis real time strategy játék lesz, ami azért is tűnik jó választásnak, mert egy folyamatos játékmenetet biztosító stratégiai játék hangulata és lehetőségei erősen passzolnak a Trónok harca világához, ahol a hangsúly az intrikázáson keresztül kijátszott összecsapásokon van. A Genesis története egyébként a Trónok harca előzményének feleltethető meg: Nymeria megérkezésétől egészen az HBO sorozat által is feldolgozott első kötet cselekményének kezdetéig vihetjük a karaktereket.

Persze sokaknak ez még mindig elégedetlenségre adhat okot, hiszen sakkjátszmái és realizmusa mellett Martin bácsi meséjét a nézőpont karakterek is színesítik. Így egy igazán jó feldolgozás lehetősége egy Dragon Age-hez hasonló RPG (role playing game - szerepjáték) játékban lenne. A Cyanide viszont ezt a szempontot sem hagyta figyelmen kívül, így egy második játék fejlesztésébe is belekezdett. Stílusát tekintve ez a game leginkább a Mass Effectéhez hasonló, és annyit lehet még tudni róla, hogy ez már konkrétan a Trónok harca cselekményét követi nyomon. Két kijátszható szereplővel élhetjük át a már ismert kalandot. A könyvből megismert szempont karakterekkel ugyan nem menetelhetünk végig a westerosi események során,  de a játék főhősének szemén keresztül velük is találkozhatunk ismét. A két játék készítésébe egyébként egyszerre kezdtek bele, és a munka párhuzamosan halad.

Ami pedig az HBO sorozatához való kapcsolatát illeti: a készítőknek fogalmuk sem volt a tv társaság tervéről, egyszerűen csak azért fogtak bele a projektbe, mert Martin világa nagyon megragadta őket, és a Tűz és Jég dalának rajongói lettek. Hosszú ideig bombázták is az írót a jogok miatt, mire az végre rábólintott arra, hogy a "megjátékosítás" jogait eladja a Cyanide-nak. Ettől függetlenül esett némi változás a projekten a sorozat hatására. A fejlesztési folyamatok végén ennek keretein belül egyezséget kötöttek az HBO-val, hogy néhány helyszín és karakter esetében átvegyék a sorozat dizájnját, illetve a színészek egy része szinkronhangként feltűnjön a játékban is. Sajnos a játék egész vizuális megjelenése nem fogja visszaadni teljes mértékben a sorozatét, hiszen túl későn szerzett tudomást egymásról a két a produkció, de valamennyi hatás mindenképpen tetten érhető lesz.


Mindkét játék erőssége abban rejlik még, hogy a fő hangsúly a cselekményen, a történeten nyugszik, és a harcmodort is ennek rendelik alá. A Knights of the Old Republic nevű gémhez hasonlóan nem lehet szünetet tartani a játékmenetben, csak lelassítani lehet az időt, és így egyszerűbben megtervezhetőek a reakciók is. Biztató az is, hogy a Cyanide munkatársai szorosan együttműködnek Martinnal és csapatával, és szinten mindenben kikérik az író véleményét. Ezen felül elég régen dolgoznak már a fejlesztésen ahhoz, hogy tényleg minőségi munkát engedjenek ki a kezeik közül.


A megjelenés 2012 elejére várható.

Forrás: kotaku.com

1 komment

Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr1003277625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prophet 2011.10.10. 20:10:41

Ez az animáció a Heroes 2-őt idézi. Ami nem volt rossz játék, sőt kifejezetten a rossz ellentéte volt, mégis... különben miért nem marad a Trónok harca cím? Miért játéka?
süti beállítások módosítása