Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Napi kedvcsináló + trailer: Az éhezők viadala (The Hunger Games)

2011.10.07. 06:00 :: kicsimate_galaktika

Lassan, de biztosan készülődik Gary Ross (Pleasantville, Vágta) disztópiája: elérkezett az utómunkálatok ideje. A rendező nem tartozik a legtermékenyebb direktorok közé, lassan már Malick-i útra tévedt (tíz évente egy film). Nézzük, mit tudunk és mit remélünk a 2012 tavaszára elkészülő filmről.

A nem túl távoli jövőben Észak-Amerika összeomlik. Szárazság, tűzvész és éhezés tizedeli a lakosságot. A kontinens egy Fővárosra és 12 darab körzetre van felosztva - ez alkotja a Panem-et. Minden évben területenként 2 fiatalt választanak ki egy lottósorsoláson, akiknek részt kell venniük az éhezők viadalában. Félig szórakoztatás céljából, félig a kerületek megfélemlítése miatt létrejövő játékot a Panemen keresztül sugározza. A 24 résztvevőnek meg kell ölnie társait, miközben TV nézők milliói figyelik őket. A bányász-körzetből a 16 éves Prim-et sorsolják ki, de nővére, Katniss önkéntesnek jelentkezik, és átveszi húga helyét. Neki, és férfitársának nehéz dolga lesz: a többi kerületből mind olyanok érkeztek, akik egész életükben erre a játékra készültek.

Erőszak és média, és a kettőjükre épült totalitárius Állam - így áll össze a disztópiák egyik legkelendőbb sémája. Talán a '75-ös Rollerball összegezte legjobban a témakör kvintesszenciáját. Panem et Circenses! A teaserből mondjuk ebből semmit se látunk. Meg egyáltalán semmi se derül ki.

A 80 millió dolláros büdzsé soknak tűnhet elsőre - de gyanítjuk, hogy a film meg lesz támogatva némi CGI-vel. A szereplőgárda átlagéletkora a húszat súrolja, közülük a főszereplő Jennifer Lawrence a legnagyobb tehetség  (A hallgatás törvénye - Winter's Bone, 2010; X-men: Az elsők - itt ugyebár Raven/Mystique volt). Liam Hemsworth (a Thor-os Hemsworth öccse) és Josh Hutcherson mellett feltűnik Elizabeth Banks, Woody Harrelson, Stanley Tucci és Donald Sutherland is.

Pár forgatási kép:

Suzanne Collins regény-trilógiájának nyitó darabja (a többi: Futótűz, Mockingjay) a 2008-as év egyik bestsellere volt. Az írónő az USA-ban komoly ismertségre tett szert, a Time magazin 2010 egyik legbefolyásosabb emberének nevezte.

Mit várunk? A film abszolút lutri. Pesszimizmusunkat erősíti minden előítéletünk, de reméljük azért az egyszer nézős kategóriát megüti.

Premier: 2012. március 23.

http://www.thehungergamesmovie.com/

Végezetül pedig pár friss kerület-poszter:

Szólj hozzá!

Címkék: film trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr593282049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása