Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A Thor 2 lesz az első nő rendezte Marvel-film

2011.10.14. 14:00 :: kicsimate_galaktika

Már hetek óta tudni lehetett, hogy folynak a tárgyalások a Thor folytatásával kapcsolatban. Most már azt is tudni lehet, ki a rendező személye. Patty Jenkins veszi át az első részt dirigáló Kenneth Branagh helyét, és ezzel eldőlt, hogy ő lesz az első női rendező, aki Marvel-filmet készíthet.

Patty Jenkins legjobban A rém (Monster, 2003) című film alapján lehet ismerős, amiben az egyébként gyönyörű Charlize Theron-t változtatja egy ocsmány sorozatgyilkossá (egészen pontosan Oscar-díjas sorozatgyilkossá). A leginkább a TV-s világban dolgozó rendezőt idén Emmy-díjra is jelölték a The Killing című sorozat pilot-részéért.

Jenkins csatlakozik tehát a Marvel-rendezői csapatához, ahol már olyan nevek tartózkodnak, mint Jon Favreau (az első kettő Vasember-film), a már említett Branagh, Joe Johnston (Amerika kapitány), Louis Letterier (A hihetetlen Hulk), Joss Whedon (Bosszúállók) és Shane Black (a következő, 3. Vasember-film).

Nemcsak emiatt különleges azonban a Thor 2. Ugyanis ez lesz az első Marvel képregényfilm, ami nem a nyári blockbuster időszakban fog nyitni: a premiert elhalasztották 2013. július 26-ról november 15-re. Hogy miért? Bár hivatalos közlemény nem jelent meg ezzel kapcsolatban, gyaníthatóan a 2013-as év nyara túl nagy konkurenciát rejteget. Ekkorra készül el várhatóan több sci-fi alkotás, például Spielberg Robopocapocalypse-e, Guillermo Del Toro Pacific Rim-je és a Joseph Kosinski rendezte Horizons (előzőleg Oblivion munkacímen futott).

blastr.com

Szólj hozzá!

Címkék: film képregény

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr173302304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása