Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Egyházak és a sci-fi

2012.01.04. 06:00 :: Regulus

Habár a papok és a lelkészek általában többnyire konzervatív emberek, azért van néhány kivétel köztük is (az elvadult melegvadász lelkészről, Martin Ssempáról már beszámoltunk, most nála normálisabb arcok következnk). Ezen kivételek között is vannak néhányan, akik egyszer-egyszer igyekeznek feldobni a misét rajongásuk tárgyával: a sci-fi-vel.

Star Wars

A fenti videóból megtudhatjuk, hogy Isten Szava élesebb fegyver, mint egy kétélű kard. A fényszablya élesebb, mint egy kétélű kard. A Biblia Isten Szava. Tehát, egyetlen logikus következtetés van: a Biblia egy fénykard.

Star Trek

Ebből a videóból megtudhatjuk, hogyan lehet összeegyeztetni a vallást Gene Roddenberry alapvetően ateista világképével. Mindezt Csillagflotta egyenruhában egy szószékről.

Matrix

Amikor a Gonosz a bűn golyóival tüzel rád, úgy térj ki, mint Neo a Matrixban.

Ezen a linken összesen tizenegy hasonló videó látható. Angol nyelvismeret mindhez ajánlott, a szórakozás garantált!

2 komment

Címkék: zs

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr903491404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emide Buda 2012.01.04. 10:00:57

Egy kis SF a Bibliából:
Ezékiel 1.14. És a lelkes állatok ide s tova mozognak vala, mint a villámlás czikázása.
15. És mikor ránéztem a lelkes állatokra, ímé egy-egy kerék vala a földön az állatok mellett mind az ő négy orczájok felől.
16. A kerekek mintha tarsiskőből készültek volna, és mind a négyüknek ugyanazon egy formája vala, és úgy látszának egybeszerkesztve, mintha egyik kerék a másik kerék közepében volna;
17. Jártukban négy oldaluk felé mentek vala; meg nem fordulnak vala jártukban;
18. És talpaik magasak valának és félelmesek, és e talpak rakva valának szemekkel köröskörül mind a négynél.
19. És mikor járnak vala a lelkes állatok, járnak vala a kerekek is mellettök, és mikor fölemelkednek vala az állatok a földről, fölemelkednek vala a kerekek is.
20. A hová a lélek vala menendő, mennek vala, a hová tudniillik a lélek vala menendő, és a kerekek fölemelkednek vala mellettök, mert a lelkes állatok lelke vala a kerekekben.
21. Ha azok mentek, ezek is mennek vala, és ha azok álltak, ezek is állnak vala, és ha fölemelkedtek a földről, fölemelkednek vala a kerekek is mellettök, mert a lelkes állatok lelke vala a kerekekben.
22. És vala mintegy mennyezet az állatok feje fölött, olyan mint a csodálatos kristály, kiterjesztve felül fejök felett."

Vagy a tüzes szekér:
2. Királyok 2.
"8. És fogá Illés az ő palástját, és összehajtva azt, megüté azzal a vizet; és az kétfelé válék; úgy hogy mind a ketten szárazon menének át rajta.
9. És mikor általmentek, monda Illés Elizeusnak: Kérj tőlem, mit cselekedjem veled, mielőtt tőled elragadtatom. És monda Elizeus: Legyen, kérlek, a te benned való léleknek kettős mértéke én rajtam.
10. És ő monda: Nehéz dolgot kértél; mégis, ha majd meglátándasz engem, mikor tőled elragadtatom, meglesz, a mit kérsz: ha pedig meg nem látándasz, nem lesz meg.
11. És lőn, a mikor menének és menvén beszélgetének, ímé egy tüzes szekér tüzes lovakkal elválasztá őket egymástól. És felméne Illés a szélvészben az égbe. "

Etc.

Pestabácsi 2012.01.04. 10:09:29

"A fenti videóból megtudhatjuk, hogy Isten Szava élesebb fegyver, mint egy kétélű kard. "
Nem csak a fenti videóból:
"Zsidó levél:4:12 Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait."
süti beállítások módosítása