Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Blade Runner vázlatkönyv - ingyen!

2012.01.05. 06:00 :: Zanphagras

Blade Runner kultikus mivoltát nincs miért vitatnunk - az okok annál érdekesebbek lehetnek. Két regényből is készült, de egyből sem igazán, és mégis olyan történetet és világot kapott maga alá, ami alkalmasint még gyenge színészi játékkal is elvitte volna a hátán. Ennek a világnak pedig nélkülözhetetlen alapeleme az a tényleg utánozhatatlan látványstílus, ami a film sajátja. És hogy honnan nyerte ezt a vizualitást? Olyan emberek vázlatai és elképzelései alapján, mint Syd Mead, Michael Kaplan, vagy éppen Ridley Scott... és most az ő munkáikkal megtöltött, 99 oldalas vázlatkönyv bárki számára elérhető - teljesen ingyen.

Még regisztrálni sem kell, egyszerű lapozgatós rendszerben végigböngészhetjük a művészek rajzait, grafikáit, festményeit, amelyek közösen létrehozták azt a látványvilágot, amitől a Blade Runner igazán "blédránneres" volt.

A vázlatkönyvet IDE KATTINTVA lehet elolvasni. Jó böngészést kívánunk!

4 komment · 1 trackback

Címkék: film művészet

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr363518862

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szárnyas fejvadász concept art a neten 2012.01.06. 13:26:53

Amíg a rajongók a Blade Runner (Szárnyas fejvadász) folytatását várják epedezve, addig is van mivel eltölteni fölös perceinket. Felkerült a netre Ridley Scott filmjének 99 oldalas concept art vázlatfüzetének tartalma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Skeez 2012.01.05. 17:04:38

Nagyon kösz a linket!!

Zanphagras 2012.01.05. 17:23:54

@Skeez: Ez az oldal amúgy is egy kincsesbánya, de ez a könyv... mindent visz!! :)

Zelefánt 2012.01.06. 15:20:49

A konyha nincs benne...Pedig az nagyon húzós.
Nem tudom, ki rajzolta, de olyat szeretnék.
süti beállítások módosítása