Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Öt új sorozat, amiért odaleszel!

2012.05.17. 05:30 :: Zvezda

Jó hírrel szolgálhatunk azok számára, akik szeretik az újdonságot, aktív a fantáziájuk, és illik rájuk a "sorozatfüggő", mint jelző. Elkészültek, jönnek, a tengerentúlon többnyire már be is indultak az új sorozatok, amelyeket remélhetően itthon is imádni fogunk.
Ha már minden láttál, ha már újranéztél, vagy ha csak unatkozol, és vágysz valami újra, íme az ajánlatunk!



 


5. Alcatraz

Az új, rejtélyekkel teli sorozat executive producere az a J.J.Abrams, akinek a nevéhez olyan alkotások fűződnek(többek között persze), mint a Cloverfield vagy a Lost. Az alapsztori szerint egy este az összes fogvatartott nyomtalanul eltűnik, és soha, senki nem hall felőlük. Mi történhetett? Csoportos szökés? Vagy valami más, amire nincs ésszerű magyarázat? Az elítéltekről egészen addig nem tudni semmit, amíg fel nem bukkan egyikük. A bökkenő csupán annyi, hogy már 85 évesnek kellene lennie, mégis hajszálpontosan úgy néz ki, mint eltűnése napján. A hatóságok felállítanak hát egy speciális csapatot, egyetlen feladatkörrel: kideríteni, mi történt azon az 1963-as estén. A gyakorlott sorozatfüggők több ismerős színészt fedezhetnek fel. A csapat karizmatikus vezetőjét Sam Neill alakítja (The Tudors -S01), a kutatók soraiban pedig a Lostban megismert Jorge Garcia-t is felismerhetjük.
Az amerikai premier időpontja 2012. január 16.-án volt a Fox csatornán, az évadot leadták, majd kaszát kapott. Kegyetlen világ.



4. The River

A Dél-Amerikai esőerdők belsejében, az Amazonason hajózó kutatócsoportnak egyik pillanatról a másikra nyoma vész. Hat hónappal eltűnésük után jeleket fognak az eltűntnek hitt hajóról, ezért az expedíció vezetőjének felesége és fia, több más kutatóval összefogva, útnak indulnak, hogy kiderítsék, mi történt. Amit találnak, az természetellenes, sötét és megmagyarázhatatlan. Akik szerették a Paranormal Activity-t, akik nem küzdenek szívbetegséggel, ezt a sorozatot is érdekesnek találják majd. Az executive produceri teendőket ellátó Steven Spielberg látja el - sajnos ahogy a szintén Spielberges Terra Nova, úgy a The River is kaszát kapott a csatornától néhány napja... Ettől függetlenül egy megtekintést mindenképpen megér.
A premier az USA-ban 2012. február 7.-én zajlott le az ABC csatornán. Jó hír, hogy már magyar szinkronnal is elérhetőek az első részek az internet erre specializálódott oldalain :)


3. Touch

Különleges hangulatúnak ígérkezik a Kiefer Sutherland alakításával készült új sorozat, ahol a 24 sztárja egy szerető apát formál meg. Még mielőtt bármi következtetést ebből levonnánk, kiemelném, hogy nem könnyű szerep, hiszen a filmbéli apa egyetlen fia különös állapotban él: 10 éves kora ellenére még soha életében nem beszélt. (Viszont kifejezetten érdekes, hogy a trailer alatt végig a néma fiú a narrátor.) Az apa felkeres egy neves professzort (Danny Glover - Halálos fegyver), hogy vizsgálja meg, foglalkozzon fiával. Érdekes dolgok derülnek ki a fiú sajátos kommunikációját és hatalmát illetően, melyekhez az apának gyorsan és hatékonyan alkalmazkodnia kell. A sorozat a Hősök hangulatát idézi, ezt megerősítendő mindenképp ajánlott belenézni a trailerbe.
Premier: 2012. március 19, Fox. Jó hír, hogy a csatorna berendelte a második évadot.

2. Revolution

Egész modern életformánk az áramtól függ. Mi történne, ha egy nap hirtelen eltűnne, és nem lenne többé elektromosság? A sorozat története pontosan ezzel indul. A kórházak bezárnak, a kommunikáció lehetetlen, mint ahogy az is, hogy modern technika nélkül kiderítsék, mi történt, mi okozta az eseményt. 15 évvel később a lakosság az ipari forradalom előtti kort idéző körülmények között él. Egy mezőgazdasági közösségben azonban kellemetlen dolgok veszik kezdetüket. Megjelenik a sötét milícia, akik megölik egy fiatal nő apját. Talán az apának - tudtán kívül - köze volt a múltban bekövetkezett eseményekhez? Ennek a nyomozásnak lehetünk tanúi a történetben, melyhez az elvadult városok, a burjánzó természet szolgáltatják a díszletet.
Az írók között itt is felbukkan J.J. Abrams neve, ami reményeink szerint garantálja a sorozat sikerét. Premier: 2012. ősz, NBC.


5. Seed

Az USA-ban is nagyon várt animációs sci-fi sorozat, amelyről nagyon keveset tudni, azt is töredékesen. Az alkotók promója szerint ötvözik a Battlestar Galactica és az X-akták világát a Losttal.
A kevés fellelhető tartalmi leírás szerint 2002-ben életét veszti egy amerikai tengerészgyalogos. Évekkel később azonban élve lelnek rá - talán feladata van. Ami nem is csoda, ugyanis Isten és az Ördög évezredes harcot vív egymással az emberek lelkéért, és a végső csata gyorsan közeledik...
Premier: ismeretlen


 



 

4 komment

Címkék: ajánló sorozat toplista trailer

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr674516486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solymosgyu 2012.05.17. 10:32:26

ez a seed hasonlít a katedrális-hoz.

ReForma 2012.05.17. 11:13:49

Az Alcatraz érdekes, az Amazonason játszódó "A Folyó" szuper! Az utolsó kettő jónak tűnik....

Dr. Cica75 2012.05.17. 17:54:14

Es melyik az elso? Masodik utan egybol az otodik jon...

:pFaza 2012.05.23. 18:42:08

Fúhh, ez a Seed valami kamu trailer lesz sztem..:)
süti beállítások módosítása