Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Hölgyeim és Uraim! … És egyéb életformák!

2012.05.26. 07:00 :: Zvezda

15 év telt el az első Men in Black-film óta. Az akkor váratlanul érkező, és sikert arató történetnek nem hittük volna, hogy lesz még folytatása a sokkal gyengébbre sikerült második rész után. Azt kell mondjam, közel másfél órát mindenképp megért az életemből a harmadik rész, már csak azért is, hogy végre megtudhattam Mick Jaggerről az igazságot: ő egy olyan földönkívüli teremtmény, akit azért küldtek a bolygónkra, hogy teherbe ejtsen minden földi nőt!

 


 

 

Poénáradatból most sem volt hiány, bár egyike-másika kissé talán túlerőltetett volt. A keveset szereplő, idős K ügynökről azonban végérvényesen kiderült, hogy van szíve, méghozzá nem is akármilyen – de nem spoilerezem le a dolgot, majd megtudjátok, ha megnézitek. A film storyja egyszerűnek tűnik, a megoldás kivitelezése azonban már korántsem az: a Hold titkos börtönéből megszökik a Vadállat Borisz névre hallgató, übergonosz földönkívüli, akit 40 évvel korábban K ügynök vágott hűvösre. A kifejezetten undorító, ámde ötletes életforma bosszút forral – de nevezhetnénk akár megelőzésnek is. Visszamegy az időben 1969-be, hogy megölje elfogóját. A jelenből K emléke teljesen kitörlődik, így nem csoda, ha J-nek kezd furcsa lenni a dolog, és keményen be kell vetnie poéntartalékát ahhoz, hogy kiderítse, mi történt. K 40 évvel korábban, bevetés közben elhunyt. J követi hát a félkezű, mutáns vad motorosra emlékeztető, tudat alatt valamiféle rejtélyes hidegháború utóhatásai elleni rettegés miatt Borisznak keresztelt földönkívüli lényt a múltba, hogy megmentse társát, és ezáltal az egész világot a gonosz inváziós törekvéseitől.

A filmben feltűnnek a már jól ismert szerkezetek mellett a régi-új kütyük, valamint fűszerként ízelítőt kapunk a hatvanas évek végi légkörből is. Azt viszont muszáj megjegyeznem, hogy mostanában feltűnően sokszor foglalkozik a mozi világa a Hold-témájával, gondoljunk csak az első holdraszállás átértelmezett eseményeire a Transformers 3-ban, vagy a még bemutatásra váró Iron Sky holdnáciaira. Egyébként az Apollo 11 indulásához a MIB 3 is bőven hozzáteszi a magáét.
Összességében véve a harmadik rész meglepően jól sikerült, az újabb lehetetlen élőlények és technikai megoldások tömegét felvonultató film többször nézős lesz, Will Smith-en pedig nem fog az idő – ugyanaz a kölyökképű poéngyáros, akit megszoktunk, és akit joggal vártunk is a filmben. A kevesebbet szereplő Tommy Lee Jones faarcára, és a fiatalkori énjét alakító Josh Brolin játékára pedig nem lehet panaszunk.

Néhány jótanács: mielőtt kínai étteremben étkeznétek, alaposan vegyétek szemügyre a feltálalt adagot. Ha visszakacsint, nem embernek való. És soha, de soha ne felejtsetek el borravalót adni! A komplett földi élet múlhat rajta.

 


13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr504546297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

watler · http://gegek.blog.hu 2012.05.26. 21:11:36

Már nagyon várom, hogy lássam. Nagyon vicces mozi.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.05.26. 21:25:43

Naggyon gáz szerintem.
Túlerőltetett, totálisan egyszálon futó cselekmény, ripacs főellenség, és nagyon durván szar szinkron...

Tévében elmegy, a mozipénzt sajnáltam érte.

vokalpatriota 2012.05.26. 21:33:01

Akinek tetszett az első rész, ezt semmiképp ne nézze meg. Ötlettelen sztori, amennyire friss és vicces volt az első, annyira sablonos és kifáradt volt ez. A stúdióbeszélgetés szintű párbeszédeket néha megszakítja valami unalmas és lélektelenül lenyomott akció, színészek elmentek a kasszához felvenni a zsozsót, de ez a frencsájz befulladt...

Mózsi bá (törölt) 2012.05.26. 21:48:23

Blogoló, toszdmeg. A második messze jobb volt, mint az első. Egyébként köszi a bejegyzést:)

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.05.26. 22:15:41

"J követi hát a félkezű, mutáns vad motorosra emlékeztető, tudat alatt valamiféle rejtélyes hidegháború utóhatásai elleni rettegés miatt Borisznak keresztelt földönkívüli lényt a múltba" Amikor a földi nevét kapta, akkor még bőven tombolt a hidegháború. Nem véletlen a Borisz név.

Lyt 2012.05.27. 00:05:56

Hat en banom, hogy megneztem... Szerintem borzalmas volt, pedig at elozo ket resz tetszett. Kar erte...

kpityu2 2012.05.27. 09:01:59

Szóval nincs K ügynök, aki ezért nem szervezte be J ügynököt, de ő mégis visszamegy...

vasgyuszi 2012.05.27. 11:09:23

@Kőmíves Kelemen: Alkalomadtán nézd meg felirattal és akkor legalább a hang is dts lesz a dd5.1 helyett ;)

Zvezda 2012.05.27. 17:15:24

@chipanddale74: Tehat a jo mindig angolszasz nevet kap, a gonosz pedig valamifele keletit, foleg oroszt. Ertem, pofonegyszeru.... nem paranoiasok az alkotok ....

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.28. 12:58:16

A MIB szar. És nem sci-fi. Nincs benne sci.

Zvezda 2012.05.28. 13:15:54

@Brendel Mátyás: Ez szubjektív. De ekkor bizony megtekintését neke dnem ajánljuk...
süti beállítások módosítása