Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A legelborultabb scifi akciófigurák

2012.06.25. 06:00 :: renter

jaj.jpg

Legutóbb szemrevételeztünk néhányat a legvadabb scifi relikviák közül és mai összeállításunk is ezen a nyomvonalon halad tova. A kiskorú scifirajongók és a megszállott akciófigura gyűjtők (Ki ne merd venni az eredeti csomagolásból!!!) jól tudják, hogy a játékgyártóknak sem kell a szomszédba mennie egy kis bolondgombáért, ha egy új termékcsalád bevezetéséről van szó. A következő játékok tehát nem otthon barkácsolt (custom made) darabok, hanem valóban a boltok polcaira kerültek. Összeállításunkból kiderül, hogy a 2001: Űrodüsszeia monolit akciófigurája csak a jéghegy csúcsa volt:

Star Wars Transformerek

star-wars-transformers.jpg

A tanulságot már régen leszűrhettük: Nem sok olyan ötlet létezik, amihez a Lucasfilm ne adná a Star Wars licenset. Az Óriási Mechanikus Darth Vader Tie-Fighterré alakulva párbajozik az X-Szárnyúvá változott Megapusztító Luke-kal. Megnéznénk.  

X-Akták Barbie

The_X_Files_60.00.jpg

Talán a legbizarrabb X-Akták epizódot is felülmúlja, amivel most kell szembesülnünk. Scully, mint magas homlokú Barbie, Mulder mint réveteg tekintetű Ken. A kultikus horror/scifi sorozat és minden kishercegnő rózsaszín babaszobájának elmaradhatatlan kellékéből összemixelt frankenstein-i rémálom minket is annyira lesokkolt, hogy még az "Igazság odaát van" szlogent sem sikerült frappánsan beledolgoznunk a szövegbe. 

örök banner.JPG

H. R. Giger akciófigura

giger.jpg

H. R. Giger fantasztikusan groteszk műalkotásai  a Prométheusz talán egyetlen olyan vonását adták, amit nem ért kritika: A díszleteket. Ugyanakkor az Alien xenomorph kinézetének megalkotójával játékot terveztetni koránt sem a legmegalapozottabb ötlet.

Star Trek Tini Ninja Teknősök

ninja 2012.jpg Miután már minden létező karakter, mellékszereplő és jármű megjelent műanyag formában is, a négy pizzazabáló mutáns hüllő kalandjai kezdtek vészesen kevés új lehetőséget nyújtani a szülők pénztárcájának kiszipolyozására. Így születhetett meg ez a szentségtörő ötlet, miszerint egykoron népszerű sorozatok beolvasztásával még ki lehetne tolni egy-két új szériát a fröccsöntöde kapuján. A klasszikus Star Trek legénységnek öltöztetett Ninják nem csak szürreális látvány nyújtanak, (Spock-féle vulkáni köszöntés három ujjal!!!) de mindkét franchise életében a megkérdőjelezhetetlen mélypontot jelentik.

 

George Lucas akciófigura

george action.jpgVégezetül pedig a Mester, személyesen. Mert ugye melyik csillagok háborúja gyűjtemény lehetne teljes Mr. Lucas kicsinyített, mégis zavarba ejtően élethű másolata nélkül? Még babaruhákba öltöztetni is lehet, ha valaki esetleg bosszút szeretne állni az előzmény-trilógiáért.

neesspanikba_banner.jpg

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr664602373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.06.25. 10:51:51

chief medical officer raphael... az agyam leolvadt, a többi is jópofa(?)

minafoto · http://www.minafoto.hu 2012.06.25. 12:40:34

Azért ezeknek a korosztályos filmeknek a gyerekjátékai mindent elmondanak arról, hogy mit gondolnak a jogdíj birtoklói a karikába tett számról :D

Tzp 2012.06.25. 14:04:52

Az Űrszekeres Tini Nindzsa Teknőcök azért elég agyament.

lutria 2012.06.25. 14:43:12

Mindha a monolithoz hasonlítható karbonitba fagyasztott Han Solo akciófigura is lett volna.:)

a_tom 2012.06.25. 14:59:22

George Lucas woodoo-babára lenne a legnagyobb igény.

Eddie 2012.06.25. 15:11:30

@a_tom: :-DDD! Az szép lenne!

elizon pucsnik 2012.06.25. 16:04:04

Owen bácsi és Beru néni - kis hamukupac a csomagban-
eddig a király!

Globetrotter2014 2012.06.25. 16:16:29

@a_tom: ott a pont :)

@minafoto: 20 éve Lucas és a játékgyárak pont azzal keresték agyon magukat, hogy gyerekjátkokat nyomattak az akkori bébib boom generációnak. Megjegyzem, ezek a jákékok ezért mellőzték azokat a dolgokat amiktől bőven a PG fölé kerültek a SW filmek...

Most nem azért de mi is bőven korhatár alatt néztük meg először a Star worsot, persze agyonmásolt VHSen.

De azt máig nem feklejtem el amikor már lassan tini korba fordulva nem enegdtek be Bud spencer filmre mopziba merthogy korhatáros.

SillyKohn 2012.06.25. 17:26:47

"kiszipojozására"

:)

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2012.07.09. 16:06:26

@lutria:
Lego befagyasztott Han Solo elem létezik. :)
süti beállítások módosítása