Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Batman 5 legkínosabb húzása

2012.06.28. 06:00 :: renter

1336021003923466.jpg

Christopher Nolan mindent megtett, hogy helyrehozza a Denevérember jócskán megtépázott renoméját a filmvásznon. Nem volt könnyű dolga, ugyanis a Sötét Lovag mozgóképes karrierje bővelkedik a kínos pillanatokban. Túl gyakran fordult elő, hogy árnyak közt rejtező  bosszúálló helyett joviális paprikajancsit faragtak a világ második legismertebb szuperhőséből. (Gondoljunk csak Adam West 60-as évekbeli paródiába hajló sorozatára vagy Joel Schumacher giccsparádé filmjeire.) Ám a képregényes eredeti sem úszhatta meg a szégyenteljes eseteket. Összeszedtük, hogy mi az öt legnagyobb ballépés, amiről Batman is szívesen megfeledkezne:

5. Zebra Batman

zebrabatman.jpg

Az 50-es és 60-as években erős cenzúra telepedett a képregényekre. Ennek hatására pedig az írók mindent megtettek, hogy a lehető legbugyutább történetekkel rukkoljanak elő. Az eredmény, hogy akár találomra is kiválaszthatnák egy borítót a korszakból, ha röhögni támad kedvünk. Ugyanakkor a Zebra Batman esete külön említést érdemel. Batman egy harc során furcsán mágneses lesz, (mindent vonz, KIVÉVE a fémeket!) amit új, zebra csíkos külseje jelez. Jokert  biztosan sikerült volna végre megállítania, mivel az elvetemült bohóc minden kétséget kizáróan megfullad a röhögéstől ha összetalálkoznak.

4. Kőkori Batman

return_of_bruce_wayne_1_1.jpg

Valaki egyszer úgy gondolta, jó ötlet lenne Batmant végigrángatni egy kis időutazáson. Wayne úrfi egy sugárnyalábnak köszönhetően az emberiség hajnalán találta magát, ráadásul amnéziásan.  Azért sikerült leölnie egy óriás ősdenevért, majd lenyúzott bőrét magára öltötte. Még Robint is sikerült faragnia a helyi ősember törzs egy fiatal tagjából. Miután pedig jól helyretette a rivális törzsfőnököt, tovább utazott az időben hazafele. Frédi és Béni sajnos nem tűnt fel a történetben.

3. Wolverine Batman

dark-claw-comics.jpg

 

Mit kapsz ha bedobod Batmant és az X-Men rossz kedélyű mutáns szeletelőgépét, Rozsomákot (gyengébbek kedvéért: Farkast) a turmixba? Ezt a kérdést tett fel a két rivális istálló, a Marvel és a DC egyik ritka összeborulásuk alkalmával. Az eredményt bizony nehéz komolyan venni, mivel többek között Sötét Karom névre hallgatott.

2. Batman anyagozni kezd

adrogrosszertem.jpg

Batman kemény fizikai és mentális edzésnek hála lett azzá, aki. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne jönne neki jól néha egy kis plussz segítség. Ezért is szokott rá a Venom elnevezésű addiktív szteroidra, ami nem csak emberfeletti testi erőt, hanem meglehetősen agresszív viselkedést is kölcsönzött Gotham City rémének. A függővé vált Batman még a Batmobil kulcsait is elcserélte volna egy újabb adagért. Mindezt, hogy a kis olvasókban tudatosodjon: A drog rossz, értem?

1. Extrém Batman

Azrael-batman_01.jpg

A 90-es évek sötét korszak volt a szuperhősök világában. A kiadók úgy gondolták, hogy minden karakternek átfazonírozásra van szüksége, hogy minél veszélyesebbnek és keményebbnek tűnjenek. Batman épp mozgásképtelen volt, mivel Bane nevű játszópajtása  sikeresen eltörte a gerincét. Helyét egy Azrael nevezetű, enyhén vallási fanatikus szuperhős vette át. Az új Batman kosztüm pedig nagyon durván megfelelt az uralkodó trendeknek. Igazi design rémálom, csupa tüske és abszolút funkciótlan. (Külön felhívnánk a figyelmet a harisnyakötőként a combra feszülő töltényes batyukra.) Batman később jobban lett.

tronok magyar.jpg

18 komment

Címkék: képregény batman

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr244614306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.06.28. 11:40:37

nekem -többek között- ez a Zebra Man eredeti képregényborítója meg van (most épp nem nálam) de zseniális. Az Adam West-es Batman:Thr movie pedig a kedvenc betmenem, és a 2. kedvenc filmem. annyira jó, hogy lefordítottam magyarra, mivel sehol nem lehetett kapni hun dvd-n! mindenkinek csak ajánlani tudom, egyszerűen a legszórakoztatóbb film a VILLÁGOOOON!!! a dzsoel sumékörös betmen viszont szerintem is mindennek az alja, csináltam is róla egy egyórás kritikát, amit elég pozitívan fogadott a jutub népe, csak maga a jutyúb nem, kb a felét leradírozta...

Mad Mind 2012.06.28. 16:13:15

Az Adam West-es Batman szombat reggeli showban ment. Nem is lehetett másmilyen. Hasonlítsd a Power Rangershez és még jobb is annál.

Fisk 2012.06.28. 16:13:18

Szerintem Azrael jó volt. Knightfall forever.:P

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2012.06.28. 18:02:53

A párhuzamos világok közötti mászkálások alatt is felbukkant néhány vicces Batman verzió, például a baglyos verzió.

KenSentMe 2012.06.28. 18:26:31

Győzikés Batman, eldobom az agyam.

victor vacendak 2012.06.28. 18:35:16

Szerintem is van pár kínos húzás, de a moziban.
Korábban a világ legszebb női kapaszkodtak a denevér...fülébe (Basinger, Pfeiffer, Kidman, McPearson), Nolannál meg a legrondábbak (Gyllenhaal, Holmes, Hathaway).
A régi filmek úgy voltak díszletszerűek (autók, hősök, átlagemberek, kütyük), hogy senki sem vette komolyan őket. Nolannál meg úgy, hogy realizmussal próbálja eladni a britből igen tehetségtelenül avanzsált Wayne-t, a műanyag motort, a lötyögögős, elszabott kosztümöket, Bane apró termetét, kínai piacos lecter álarcát, ráadásul az eddigi Gotham fantáziába szerencsétlenül illeszkedik a Lamborghini vagy a felismerhető forgatási helyszínek. Fura hibrid, se fantázia, se valóság. Csak hype.
A Kevin Conway-féle rajzfilmek és a játékok 1000x közelebb állnak hozzám, mint az elmúlt 6 év kommersz akciófilmjei. Adam West is igazibb Batman, mint ez a dühös búzagyerek.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.06.28. 18:40:06

Mindenkinek van az eleteben olyan idoszak amire nem buszke.

nemecsek ernő áruló 2012.06.28. 19:26:49

@victor vacendak: Ízlések és pofonok ugyebár. Az én véleményem pedig az, hogy Nolan a legjobb dolog, ami történhetett a Batman mítosszal.
Az pedig, hogy melyik a legszebb nő tényleg gusztus dolga, Katie Holmes anno számomra nagyon ott volt a szeren, amikor Batman companion volt.

victor vacendak 2012.06.28. 20:43:13

@nemecsek ernő áruló: persze, de gondolom 12 éves vagy és nem nékre, hanem kilányokra buksz. Ízlés dolga valóban. Nolan a legjobb dolog, ami az akciófilmek szerelmesei számára történhetett a Batman univerzummal. Se íze, se bűze.

victor vacendak 2012.06.28. 20:43:54

@victor vacendak: "nem nőkre, hanem kislányokra"
így szólt volna helyesen...De tök mindegy.

Wmute76 2012.06.28. 22:08:16

@victor vacendak:

Szerintem is jo a Nolan fele Batman. Maggie Gyllenhall bejon. Amugy 31 eves volt a Dark Kight idejen.

AbuBakr 2012.06.28. 23:02:31

Néha néha idenézek, mert kölyök korom óta szeretem a sci fi-t, de azt veszem észre hogy a posztok kilencven százaléka szimplán gagyipolírozás.

Persze nem kell mindig Lem vagy Bradbury mélységűnek lenni, de szerintem határt kéne húzni, amin tovább ne.
Mielőtt nekem estek jelzem, hogy a véleményem építő kritika akart lenni..

Ebzon 2012.06.29. 00:48:24

sztem az se normális aki komolyan foglalkozik ezzel, én imádom a batmant, de eszembe nem jutott soha, hogy én találjam ki, neki épp hogy mit és miért (hogyan akárkivel etc....) kéne csinálni. Sztem ti is meghagyhatjátok másnak, vagy lehet ülni a rendezői székbe, vagy a pergamen elé. Ettől függetlenül egyetértek @victor vacendak: -al abban, hogy a Kevin Conroy(nem way) féle szinkronizálos adják meg az igazi batman feelinget és persze mellé Mark Hamill féle joker. De most már teret kell engedni másnak is ő lenne Nolen aki meg jól végezte dolgát. A schwarzenggeres xart meg remlem senki nem vette komolyan :P

Void Bunkoid 2012.06.29. 08:17:03

@AbuBakr: sajnos ma a gagyi a menő, egy mai átlag huszonéves scifikedvelő szanaszét aludja magát egy Andrej Tarkovszkij-filmen, vagy a Soylent Greenen, a 2001-en, de még a '77-es A New Hope-on is (miazmár, két ember üln egy kib*szott kunyhóban a sivatagban TÍZ percig és beszélgetnek, sehol egy robbanás, bazinagy űrhajó vagy robot, meg sehol egy gonosz árulóNŐ, aki azért küldetése érdekében lefekszik a főhőssel, mindezt premier plánban?).

Gombperec hídlakó 2012.06.29. 09:06:41

Szerintem Gotham city világát és az egész Batman-életérzés hangulatát legjobban Tim Burton ragadta meg az első Batman filmben - nekem Gotham mindig ez a sötét, gótikus város, amit abban a filmben látni.
A Nolan-filmek nekem sem tetszenek túlzottan: profi akciófilmek, de hiányzik belőlük az az egyedi hangulat, ami a Tim Burton-féle verzióban benne volt.

Void Bunkoid 2012.06.29. 09:45:17

@Like a Sir: bezonybezony, a Tim Burton-féle mese/gót-Gotham volt eddig a legGothamebb, a kamerakezelés/színvilág, valamint a szereplők karakterei is az első két Burton-féle Batmaben hasonlítottak leginkább képregényfigurákra.

Danny Elfman zenéje meg csak mégjobban felemelte az egészet.

nevetőharmadik 2012.08.09. 08:46:55

Nolan Batmanjeivel az a baj, hogy annyira realisztikus és hihető akar lenni, hogy oda már csak egy denevérjelmezes fazon nem passzol. Igen, a történet (legalábbis a Sötét lovagban) jó, akciófilmnek is jó, csak a megjelenített világ hangulata nincs összhangban semmivel, ami Batman.

Heath Leadger meg tényleg elég jó Joker, de amit zseniális alakításnak szokás mondani, azt már Nicholson is épp úgy csinálta. Mindössze horrorosabbra van véve a fizimiskája.

Adam West Batmanjét pedig tényleg a helyén kell kezelni: a műanyag, vidám 60-as évek "szentháromságának" egyikeként: Beatles, Bond, Batman. Gagyi, de soha nem is akart más lenni, viszont teljesen jó szórakozás. Schumacher Batmanjei pedig inkább Adam West-utánérzések, mintsem képregényadaptációk. Ha a verekedős jelenetekbe be lenne vágva néhány "ZAP", "PAFF" meg "KAPOW", semmi gond nem lenne vele.
süti beállítások módosítása