Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

A 2012-es Hugo-díj jelöltjei

2012.08.23. 09:15 :: Zvezda

1955worldcon.jpg

Már csak néhány nap, és kiderül, kik kapják idén a neves Hugo-díjat. Mint tudjuk a Hugo az SF nagy díjai között kiemelkedő, vele egyenrangú legfeljebb a Nebula-díj lehet. Minden évben kiossza a World Science Fiction Society összejövetele, a Worldcon küldöttsége. sci-fi és fantasy műfajú könyvek kerülnek díjazásra, már 1953 óta. Vajon ki lesz idén a befutó? 

echo980x300.jpg

A Galatika Magazin és a Metropolis Media hosszú évek óta folyamatosan jelenteti meg a világ legjobb SF műveit. Több Hugo-díjas regényt is sikerült eljuttatni a magyar olvasók kezébe, és idén is közlésre került májusi számunkban az egyik jelölt, E. Lily Yu novellája, mely a "Legjobb rövid történet" kategóriájában szerepel idén. De az elmúlt évek nyertes regényterméséből is szolgáltattunk már, pl. Robert Charles Wilson Pörgés című művét, a 2006-os győztest. 

Az idei regény esélyesek

Jo Walton: Among Others

aolg.jpg

A regény főhőse Mor, egy tinédzserlány, aki ért a mágiához, és beszélget a tündérekkel. Apjához kerülve - akit eddig soha nem látott- apai nagynénjei bedugják egy bentlakásos iskolába, ahol Mor titkolja képességét, de mégis igyekszik megtalálni a hozzá hasonlóakat. A múlt családi titkai és Mor növekedése lendíti előre a cselekményt.

George R.R. Martin: A Dance With Dragons

sarkanyok_banner_00.jpg

Fantasy kategóriában idén már elnyerte a Locus díjat. Hiába ért véget az Öt Király háborúja, a várva várt nyugalom ideje még messze a Hét Királyságban. Fagyos szelekkel közelít a fenyegető tél, a megpróbáltatások túlélőire ismét szenvedés vár: beköszönt az éhínség korszaka...


Mira Grant: Deadline 

deadline.jpg

regény egy zombi apokalipszist mutat be egy blogíró, Shaun Mason szemszögéből. Shaun személyes tragédiája és a vírus okozójának megtalálására felállított határidő közepette képet kaphatunk arról is, hogy az emberiség hogyan reagál a vészre társadalmi, pszichológiai és biológiai szinten... A regény egy trilógia második kötete. 

China Miéville: Embassytown

Mieville_Embassytown_2011_UK.jpg

A regény már nyertes, a 2012-es Locus-díj besöprője, de jelölték  a Hugo melett még Nebula és BAFTA-díjra is. Az Arieka nevű bolygón békésen él egymás mellett az ember és egy idegen faj, akik élő várost alkotnak. Ezen a helyen, Embassytown-ban csak különleges képességű embereken keresztül tudnak kommunikálni egymással a fajok. Épp egy ilyen új közvetítő személy érkezése zavarja fel az állóvizet. 


James S. A. Corey: Leviathan Wakes

Leviathan Wakes.jpeg

Az írói név valójában két urat takar: Daniel Abraham-et és Ty Franck-et. A regény egy klasszikus, de élvezhető űropera, melyben az új Epstein-meghajtó feltalálásával elérhetősé válik a Naprendszer minden fontosabb égiteste. Az így kitelepült emberek leszármazottai szövetségeket alkotnak a belső bolygókon és a külső aszteroidákon. Ám a gazdasági érdekek itt is előtérbe kerülnek, és hamarosan nehezen kezelhető konfliktusok közepében találják magukat...

A Worldcon-t augusztus 30. és szeptember 3. között rendezik meg. Addig a jelöltek eddigi munkáit ajánljuk.

haldeman980x300.jpg

1 komment

Címkék: ajánló könyv Hugo-díj

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr304722381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solymosgyu 2012.08.28. 19:31:09

én viszont jegelem a hagyományos sf-et. Helyette mu-t fogok gyűjteni.
süti beállítások módosítása