Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Öt elfelejtett időutazós film

2012.10.13. 08:45 :: Zvezda

time-300x300.jpg

A nemrég moziba került Looper kapcsán nyakra-főre születnek a top időutazós-posztok. Már tudjuk, hogy minden idők legjobbja e témában a Vissza a jövőbe trilógia, szorosan nyomában kullog a Terminátor 1-2, és a 12 majom is kihagyhatatlan klasszikus. Itt most olyan időutazós filmeket gyűjtöttem össze, amelyekről remélhetően hallottunk már, de vagy a feledés homályba tűntek, vagy túl kevés méltatást kaptak anno. Íme, lehet válogatni, hogy mit is nézzünk akkor, ha már unjuk a klasszikusokat.

banner bradbury.jpg

 5. Mennydörgő robaj (A Sound of Thunder, 2005)

asoundofthunderposter.jpg

Az 52 millió dollárból forgatott film egy Bradbury-íráson alapszik, ám az alkotók némileg elferdítették és olyan hollywoodi módra továbbgondolták a történetet. Adott egy nagyon gazdag, és annál pénzéhesebb cégtulajdonos, akinek (sajnos) birtokában van az időutazás technikai megoldása. Ki is használja lehetőségeit arra, hogy más, szintén nagyon gazdag kuncsaftoknak szafarit szervezzen az őskora. A story gerincén annak a szabálynak a megszegése okozza, ami kimondja, hogy semmit nem szabad visszahozni a múltból, mert beláthatatlan következményekkel járhat a jövőre nézve. Egy eltaposott pillangó így okozhatja egy egész világ és civilizáció megváltozását, ami leginkább az eredeti, írott műben érhető tettem, a továbbgondolt filmes változatban a változások hullámokban érkeznek, és ezzel időt adnak az időutazóknak, hogy megpróbálják kijavítani az elkövetett hibát. Logikai ellentétek és apró paradoxonok azért akadnak a filmben bőven, nem véletlenül került csak az ötödik helyre...



4. Az időutazó felesége (The Time Traveler's Wife, 2009)

mas_alla_del_tiempo_2009_1.jpg

Audrey Niffenegger regényéből is filmet készítettek a leleményes filmesek, mely nagyrészt követi is az író által megálmodott eseményeket.  Az elképzelés szerint léteznek olyan személyek, akik képesek a spontán időutazásra, ám irányítani képtelenek ezeket. Az új idősíkba érkezőt saját leleményességén kívül semmi nem segíti, meztelenek és zavartak. Henry e különös genetikai vonás miatt kiszámíthatatlanul ugrál életének idősíkjaiban, harminc évesen megismeri majdan feleségét, aki akkor mindössze hat esztendős. Kérdés csak az, hogy vajon meddig tart Henry élete, és hogy egy-egy ugrást követen visszatér-e, és ha igen, mikor? A film egyedülálló az időutazós filmek körében, több idősíkban játszódik, de épp az időutazás irányíthatatlansága miatt van benne egyfajta remény és reménytelenség egyaránt. Az időutazás itt olyan személyes tényező, amely nem mesterségesen generált, és egy-két rövid jelenetet leszámítva nem számít giccsnek a játékidő során.



3. Idővonal (Timeline, 2003)

critica-de-timeline-poster.jpg

Szintén regényelőddel rendelkező film, az alapötletet itt eredetileg Michael Chrichton követte el. Az alapötlet ésszerű, és érthető. Egy, fax mintájára működő új technikai berendezéssel atomjaira bontani az utazókat, majd átküldeni őket egy féreglyukon. Utóbbit a filmben nem látjuk, az utazás ábrázolása nem valami szépen kivitelezett, de simán elhisszük, hogy a féreglyuk másik vége a középkori Franciaországban van. Az utazók itt persze mindenféle kosztümös, százéves-háborús kalandokba keverednek, választ adnak pár addig hitt paradoxonra és újakat generálnak, amit a film már nem magyaráz meg. A sci-fi vonal mellett inkább a kalandfilm elemeiből építkezik az alkotás, a bonyolultabb megoldásokhoz szokott nézőnek egyszerű, de élvezhető. A történet vonalát szándékosan nem lőjük le, nincs undorítóbb, mint az ajánlóba ültetett spoiler.



2. Időbűnök (Los Cronocrímenes, 2007)

01_1.jpg

Ötvözi az időutazást az üldözős-horrorral, ugyanakkor ki is figurázza mindkettőt. Olyan kliséket gyúr össze a film, amelyek így együtt egy nagyon is élvezhető mozit adnak. Nem kell nagy történelmi időket átívelő utazásokra gondolni, itt mindössze egy nap áll rendelkezésre, hogy beosztásra kerüljön a főszereplő és osztódásai számára. Nem véletlen ez a megfogalmazás, hiszen arra a nagy kérdésre, hogy hogyan lehetséges ugyanabban az idősíkban két azonos személy jelenléte, még nem kaptunk értelmes és hihető választ. A film időutazója itt egy átlagos kispolgár, Hector, aki egy nap vetkőző nőt vél látni a saját kertjéből. Természetesen nem bírja ki, oda kell mennie, hogy közelebbről is szemügyre vegye a dolgot. Itt szippantja be őt (és a nézőt) a történet.

1. A jövőből vagyunk (Мы из Будущего, 2008)

We_Are_from_the_Future_Back_in_Time-771307073-large.jpg

Négy orosz fiatal ás egy régi csatamezőn világháborús ereklyék után kutatva. A sors fintora, hogy miután alaposan bevodkáznak, majd a meleg beűzi őket a közeli tóba egy kis hűsölésre. Itt szól közbe a történelem, hiszen az úszás túl jól sikerül: a négy orosz srác a világháború közepén találja magát golyózáporban, német támadás alatt, miközben saját harcoló honfitársaik eleinte dezertőröknek hiszik őket. Több spoilert nem is nyomatunk ide, a lényeg, hogy a film amellett, hogy világháborús-időutazós kalandfilmnek is beillik, rengeteg erkölcsi mondanivalót hordoz magával annak ellenére, hogy nem egy hollywoodi dollártízmilliókból készült, agyonutómunkált alkotás. Nemcsak tanulságos, hanem a karakterek lelki és jellembeli fejlődése is világosan utolérhető a végére, ami az új generációs orosz filmkészítést dicséri. Kár, hogy nem árasztanak el minket a keleti mozifilmek, mert semmivel nem maradnak le attól, amit nyugatról kapunk. Nem véletlenül végez az ajánló első helyén. Jó szórakozást!



+1. Cloud Atlas, 2012

g.jpg

 

Ráadásként pedig íme egy időn, korszakokon és életeken átívelő mozi, amit lehet várni (bár már nem sokáig, hiszen a bemutató időpontja november 22.)

49 komment · 2 trackback

Címkék: ajánló film toplista trailer időutazás

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr454835163

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mennydörgő robaj 2012.10.13. 16:45:51

Ahogy említettem, hétvégén elkezdtem további SF filmeket nézni. A „Mennydörgő robaj” című 2005-ös művel kezdtem, ami Ray Bradbury azonos című novellája alapján készült. A novella (természetesen...) remekmű, pár oldal az egész, zseniális kerek egé...

Trackback: Mennydörgő robaj 2012.10.13. 16:45:47

Ahogy említettem, hétvégén elkezdtem további SF filmeket nézni. A „Mennydörgő robaj” című 2005-ös művel kezdtem, ami Ray Bradbury azonos című novellája alapján készült. A novella (természetesen...) remekmű, pár oldal az egész, zseniális kerek egé...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Phxmike 2012.10.13. 10:52:48

Nagyon gagyi valogatas 2000 utanrol. Ennyi az emlekezet? Klasszikuson szerintem nem ezt kell erteni bar mindenki izles szerint.. Az egyeduli nezheto anyag az idoutazo felesege volt mert abban egy kis dramat is sikerult megmutatni.

De csak hogy egyetlen filmet mondjak ami veri ezt az egesz futamot:

Vegso visszaszamlalas
www.imdb.com/title/tt0080736/

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.13. 10:56:21

nah ebből az 5ös válogatásból (szégyen, nem szégyen) egyet se láttam még.

flamer 2012.10.13. 11:00:36

@Phxmike: Veri? Gyakorlatilag az összes mostanában felhozott időutazós film időutazós szempontból nagyrészt értékelhetetlen vacak, egyedül az Időutazó felesége az, ahol látszik, hogy végiggondolták az időutazás témáját, nem csak valami kényelmes plot device.
A Final Countdown miről is szól? Hogy valami megmagyarázhatatlan módon a Nimitz visszakerül a múltba, ott nem csinál semmit, aztán ugyanolyan megmagyarázhatatlan módon visszakerül a jelenbe. Hú, ez aztán tényleg kemény időutazós téma!

ogreblog · http://ogre.blog.hu/ 2012.10.13. 11:11:45

A Végső visszaszámlálás a történelem megváltoztatásának lehetőségéről szól. Szerintem elgondolkodtatóan.
Volt egy olyan film is, amiben az időutazós gépezet ez hatalmas korong alakú valami volt, amibe be lehetett ülni.
Talán a gazdasági világválság idejébe mentek vissza.
És az Időzsaru?
A Csillagkapu az mi volt? Vagy ott csak más népekkel találkozhattak az átlépők? Az idő is változott.

trollhunter89 · http://trollhunter.blog.hu/ 2012.10.13. 11:12:20

Nem teljesen értem milyen szempontok alapján lettek kiválogatva a filmek. Az Időbűnöket pl. nem lehet elfeledettnek mondani inkább kultfilm. Az időutazó felesége pedig kifejezetten ismert...

@flamer: A Végső visszaszámlálás pedig marha jó kis film még akkor is ha az időutazás csak egy 'plot device' benne. Egy időutazós film nem csak attól lehet jó, hogy hitelesen (?!) van ábrázolva benne az időutazás. Pl. a Primer-ben elég nagy hangsúlyt fektetnek a hiteles ábrázolásra, mégis egy szar film szerintem. De ezek inkább ízlésbeli kérdések...

blr 2012.10.13. 11:34:45

A Timeline nem érdemli meg, hogy időutazós filmként az első 50-be bekerüljön! A könyvet anyáméknál fogtam a kezembe, beleolvastam az elejébe, kölcsönkértem, másnap reggelre kiolvastam. Hihetetlenül jól, logikusan felépített sztori volt, ami ráadásul az egyszeri olvasóval megpróbálta megértetni a kvantumfizika alapjainak mibenlétét, hogy legalább minimális fogalma legyen arról, mi is történik. Ehhez képest a film egy egy "tizenkettő egy tucat" kosztümös kalandfilm.

Mellesleg hiányolom személyes nagy kedvencemet, a FAQ About Time Travelt, illetve a a Deja Vu-t is, ami az utolsó olyan film volt ami után úgy jöttünk ki a moziból, hogy ez igen!
És igen, +1 a Végső visszaszámlálásnak!

Phxmike 2012.10.13. 11:35:02

flamer: Nos ha neked a Vegso visszaszamlalasban nem tortent semmi akkor ez a poszt pont neked valo. Semmi baj. Vannak ilyenek is.

TéeSzElnök 2012.10.13. 11:39:19

Nem akarok beleugatni, de a francnak van kedve ezeket az egérmozi méretű videókat megnézni. Az feltünt, hogy az embed funkcióknál van alul egy blokk, ahol a blog pane-hez illő szélességre is lehetne hozni a dolgot?

A te hangod mélyebb 2012.10.13. 11:40:56

Akkor még egy film:
Pillangó hatás
Az első rész jó, a folytatások csakrókarbőr, de abból is az übergagyi.
De az első rész tényleg elgondolkodtató.
www.port.hu/pillango-hatas_the_butterfly_effect/pls/fi/films.film_page?i_film_id=60621

Veder1 2012.10.13. 11:41:50

A Primer kimaradt, pedig az az Időbűnökhöz hasonlóan egyedi darab:

www.imdb.com/title/tt0390384/

Greg36 2012.10.13. 11:54:01

Aztán ott van a Végső visszaszámlálás japán anime változata, a Zipang, ahol egy modern japán romboló megy vissza a II. vhba.
Valamint szintén japán a Sengoku Jietai, ott meg egy modern zászlóalj kerül vissza vagy 400 évet a történelemben.

nniicckk 2012.10.13. 11:54:18

Kimaradt a Star Wars, ahol dart veder eloszor felnotkent fenykardozik, aztan 6 eves gyerekkent szaladgal a sivatagban.

Redrumm 2012.10.13. 12:00:06

a válogatás tényleg sajátos szempontrendszerű.

a timecrimes ugyan olyan jól ismert alapfilm, sőt, kultfilm mint pl. a vissza a jövőbe, majmok bolygója, terminátor széria vagy az idétlen időkig.

a sound of thunder egy nagyon rossz (de annyira sajnos nem rossz, hogy kult legyen), Asylum kiadó stílusában előadott gagyi.

a time traveler's wife valóban egy meglepően elfeledett, nem annyira közismert, szirupos mese. pedig a hasonló témájú és nagyon felkapott the curious case of benjamin buttonnál sokkal igényesebb és eredetibbb.

a timeline tipikus, gyereknek készített kalandfilm, a délelőtti műsorsávra, tévés bemutatásra. hetente készül ilyen, akár sorozat epizódként is. nem rossz, de abszolút tucatfilm. miért kéne ilyenre emlékezni?

a jövőből jöttünk egy orosz belpiacos propagandafilm. jóformán ki sem vitték keletről, pl. hozzánk se jött el. nem csoda, hogy senki nem ismeri. (nekem mindkét része tetszik.)

sarampo (törölt) 2012.10.13. 12:34:47

FAQ About Time Travel:
www.imdb.com/title/tt0910554/

Bambano 2012.10.13. 12:43:11

@flamer: a kemény időutazós téma nem akkor kerül elő, amikor oda meg visszakerül, hanem amikor a parancsnok azon agyal, hogy megtámadják-e a japán támadó flottát vagy sem. kisebbrészt akkor is, amikor az elsőtiszt azon agyal, hogy eltűnt a szenátor.

persze nem árt, ha láttad a filmet, mielőtt írsz róla.

Blindmouse 2012.10.13. 12:44:49

A Biggles-re emlékszik valaki? na az kb elfelejtett.. :)

Meg volt még valami kb E. kategóriás film ahol valami kis panzióba furcsa társaság érkezett, és kiderült hogy időutazó katasztrófatúristacsoport.. :D

na ezek elfelejtettek... :D

sokasebi · http://pacifictime.blog.hu/ 2012.10.13. 13:03:05

Amik még eszembe jutnak:

Könyvben nagyon jó volt a Freejack, de filmen már gyengére sikeredett.
Idők urai, magyar-francia rajzfilm.
Ház a tónál - leveleznek 2 év távlatából.
Bruce Willis meg az az idegesitő kölyök, egy borzasztó filmben.
Jöttünk, láttunk, visszamennénk.

Bambano 2012.10.13. 13:11:01

Smallville-ben is volt időutazás, talán kétszer is. Meg Superman is visszatekerte a Földet és vele együtt az időt is, mikor a csajára ráborult egy hegyoldal.

Másrészt ha a jövőbelátást tekinthetjük időutazásnak, akkor volt egy film, amiben pár perccel előre láthatott az ügynök, úgy menekült, meg ott van a Felejtés ára, meg Nicolas Cage filmje is.

Meg volt egy film, amiben a dínók korába lehetett visszautazni az időbe és csináltak egy járófelületet, amiről nem volt szabad lelépni. Mikor valamelyik eltaposott egy lepkét, akkor átalakult a modern kori élet is és ez ellen küzdöttek.

-igu- 2012.10.13. 13:36:32

Bambano: a jardas, lepketaposos az benne van a postban. Hihetetlenul fos egy film.

Bogoj · http://bogoj.blog.hu/ 2012.10.13. 13:37:10

@Blindmouse: ezt láttam, nem tetszett. de a története nagyon hasonló, mint a veszélylesők, casper van diennel. az viszont nagyon jó volt.
www.imdb.com/title/tt0204686/
a felsoroltakat láttam, többet olvastam is. el kell mondanom, hogy ezek könyvként jobbak voltak, mint megfilmesítve...

ohjeee 2012.10.13. 14:11:19

És mekkora durranás lesz a jövés-menés című mozi. Minden idők legnagyobb sikerű időutazós mozija. Én háromszor néztem meg, de még így is tudott újat mondani. Szívesen megnézném megint, csak elromlott az időgépem. Várhatok vagy 30 évet...

Bambano 2012.10.13. 14:14:39

@ohjeee: ezt mondtad már jövőre is, akkor se értettünk egyet :P

Zvezda 2012.10.13. 14:22:18

Na hahó mindenki!
A válogatás nyilván nem a minőségre ment rá, én sem szeretem mindegyik filmet ezek közül, és bezony könyvben minden jobb. Nem jött le teljesen úgy látom, de a lényeg az akart lenni, hogy most mindenhol mennek az időutazós "ranglisták", és őszintén szólva már kivan a micsodám azzal, hogy felsorolják az összes ismert mozit, többször ugyanarra a helyre pozícionálva őket. Olyan filmeket kerestem, amelyek nincsenek ezekben a listákban, vagyis elfelejtették őket, annak ellenére, hogy az utóbbi 10 éven belül készültek.
Az nem baj, ha negatívat kommenteltek, nem vagyok sértődős:)
Írjatok ti is egy ötös listát ide, lássuk, milyen az egyéni ízlés és emlékezet, legyen jó változatok:) Hajrá! Figyelni fogok:)

Zsömle 2012.10.13. 14:51:36

Szerintem a Hurok (Slipstream) c. 2005-ös film is nagyon jó, igaz, itt csak néhány percnyi időutazás van... :)
www.imdb.com/title/tt0381601/

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.10.13. 16:05:06

volt egy olyan is amikor egy japán század (vagy pár tucat katona?) ment vissza a múltba

elég drámai, jó film!

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.10.13. 16:07:15

@blr: Tökéletesen egyetértek a Timeline-nal kapcsolatban, egy zseniális regényből csináltak egy übergagyi filmet.

vladimir964 2012.10.13. 16:26:46

Ha már klasszikusokról van szó, nagyon hiányoltam a valódi klasszikusokat, olyan "masztodonokkal" mint az "Egy jenki Artúr király udvarában" és minden időutazós könyvek (és filmek) őse, Welles "Időgépe" Itt a 60-as években készült filmre gondolok.
Jómagam nemigen szeretem az időutazós filmeket mert a pornóhoz hasonlóan egy és ugyanazon körben forognak: odamegy valaki egy másik időbe, értetlenkedés innen is, onnan is, aztán megmutatja a jövőből jött a frankót. Könyvekben sokkal több fantáziát és valódi tudományos elképzelést lehet olvasni, kár hogy ebből a holywoodi trágyagyárba nemigen jut semmi.

α Ursae Minoris · http://noreg.blog.hu/ 2012.10.13. 16:45:31

A Mennydörgő robajjal kapcsolatban nagyon óvatosan fogalmaz a cikk:
"némileg elferdítették és olyan hollywoodi módra továbbgondolták a történetet."
és
"Logikai ellentétek és apró paradoxonok azért akadnak a filmben bőven"

Én inkább valahogy úgy fogalmazék, hogy Bradbury zseniális novellájának tökéletes megcsúfolása ez az átgondolatlan, zavaros fércmü.

albino combino 2012.10.13. 16:53:57

@Zvezda: oka volt hogy ezeket elfelejtették
a Mennydörgő robajt filmmeg-en láttam múltkor, hát ótvar gagyi egy film az fix
Az idővonalat is adta vmelyik csatorna múltkor, az se volt olyan húde nagy film

DS90 2012.10.13. 16:56:22

A Timeline nagyon sok hangsúlyt fektetett a ruhákra, korabeli kinézetre, aki szereti a középkort, annak erősen ajánlom.

Dester 2012.10.13. 17:06:02

@dr. mesterseges szinezek: szerintem meg kifejezetten jó. Ráadásul ha jól tudom, magyarra le se fordították a címét, mégmaradt Frequency-nek.

@ogreblog: Az Időzsaru jó volt, az egyetlen, aminek a cselekményére emlékszem is Van Damme munkásságából. Bár ehhez Ron Silver (RIP) színészi játéka is nagyban hozzájárult. A Csillagkapu pedig önmagában nem időutazós film, bár a sorozatban többször is időutaznak. Írok epizódokat is a teljesség igénye nélkül:
2x04 (The gamekeeper)
2x15 (A matter of time, bár itt csak lelassul az idő egy fekete lyuk miatt)
2x21 (1969)
4x06 (A window of opportunity, ez olyan, mint az Idétlen Időkig)
4x16 (2010)
5x10 (2001)
satöbbi, satöbbi, satöbbi. :)

solymosgyu 2012.10.13. 17:07:29

És a cloud atlas hány oldalas lesz? a konyv.

Kepan 2012.10.13. 17:44:13

Az Idővonal könyben tényleg rohadt jó volt, filmen meg inkább csak elmegy.

Azonban van még egy, amit egyelőre nem filmesítettek meg, pedig szerintem megérné: Ed Brooklin: Ellipszis.

Végső visszaszámlálás +1 részemről is.

eMJe 2012.10.13. 18:38:13

Sound of thunder: zs kategóriának néztem, aztán Ben Kingsley feltűnése fejtörést okozott. egyébként max egyszer nézhető

Time traveler's wife: nem láttam, de ha ezek közé a filmek közé került, lehet, nem is baj

Timeline: délutáni matinéra oké, könyvet nem olvastam

Időbűnök: most már legalább tudom, miről szól. többször nekikezdtem a filmnek, de vagy elalvás, vagy elkapcsolás lett belőle (mondjuk csak párpercet bírtam belőle)

Jövőből vagyunk: nem láttam, de érdekesnek tűnik

]{udarauszkasz 2012.10.13. 18:43:12

Ertesitenem a Tisztelt Erintetteket, hogy az Idoutazok vilagkonferenciajat tegnapelottre halasztottak.

mrs. white 2012.10.13. 19:32:17

Ray Bradbury gondolom még most is forog a sírjában amikor a mannydörgő robaj szóba kerül. Egy helyes kis novellából sikerült csinálni egy über gagyit. Az időbűnök korrekt kis alkotás a maga anti hollywoody megközelítésével.
Az meg külön érdekes hogy minden időutazós történetek alfáját és omegáját asimivtól a halhatatlanság halálát még nem filmesítették meg (egész pontosan én nem tudok róla). Pedig, abban minden benne van ami kell szerelmi szál logikus levezetése az időutazásnak és az időparadoxonnak, valamint egy brutális sokkooló befejezés ahogy egy jó sci fi-hez kell. Ha az aktuális rendező szigorúan alkalmazkodna a történethez és nem probálná meg átértelmezni mint azt teszik a sci filmek 90%-ban, jó film lehetne. Phil K Dick írásai kivétel nélkül brilliánsak ennek ellenére egy kezemen megszámolom hány közepestől jobb filmet készítettek belőle.

dr. mesterséges színezék 2012.10.14. 00:32:35

@Pipas: Huh... hajdan porbafingóként tátott szájjal néztem a Televíziós mesék felnőtteknek sorozatot. Az derengett, hogy technikailag a hírhedt (és éppen ma hírekbe kerülő) Pirx szintjén mozgott, de hogy ekkorát ripacskodtak benne a rutinos színészek is, azzal most szembesültem.

Mr.Moonlight · http://off-shore.blog.hu 2012.10.14. 10:15:28

Senki nem említette még a "The Jacket" c. filmet (2004). Az első ötbe simán belefért volna.

AttiM 2012.10.14. 23:24:22

Melegen ajánlom a Frequency filmet (www.port.hu/frequency/pls/fi/films.film_page?i_film_id=17362), ami egy klassz akcióthriller, és mellékesen pedig van benne egy jó kis időcsavar is!

Emellett aki nem riad vissza egy kis romantikától sem (barátnőd örülni fog!): Kate és Leopold (www.port.hu/kate_es_leopold_kate_&_leopold/pls/fi/films.film_page?i_film_id=45838), szintén időutazással megfűszerezve.

De mindenek felett az örök klasszikus: Idétlen időkig! Megunhatatlan!!! :-)

dr. mesterséges színezék 2012.10.15. 00:55:18

Nézem ezt az orosz topegyet... ulláccik időhurkos film nem lehet meg gitárbrillíros betét nélkül...

Amúgy a fényképezés helyenként döbbenetesen jó, de az meglepő, hogy nem fussa teljesképernyős esőgépre.

dr. mesterséges színezék 2012.10.15. 02:07:55

@dr. mesterseges szinezek: Nnnu, daragíje drúzjá, tényleg nem rossz film, de mint időkavarós tétel az Időbűnök messze jobban hozza a témában kötelező elmebajt.

GrofZero 2012.10.27. 14:56:46

Két filmet tennék még hozzá:
Langolierek - Az idő fogságában: egy Stephen King novellát nyújtottak 3 órás filmmé, de a lényeg: a múlt ábrázolása elég egyedi.
Black Knight: "csak" vígjáték, de a végén azért ott van a csavar...

Hambre Voraz (törölt) 2014.04.06. 11:59:24

Vissza a jövőbe
Azóta se csináltak semmit, ami csak megközelítené.
Aranyat ér minden jelenete.
Esküszöm sokkal szarabb lett volna a gyerekkorom, ha nincs ez a trilógia.
süti beállítások módosítása