Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Az ok, amiért Ian McKellen kis híján lemondta Gandalf szerepét

2012.10.26. 05:45 :: Zanphagras

gandalfreturns10242012-thumb-550x413-103654.jpg

A közember azt gondolná, nincs az a hatemeletes luxus csatabárka, amiért józan ítélőképességű színész visszautasítaná a Szürke Gandalf szerepét egy olyan kult alkotásban, mint amilyenné Peter Jackson A Hobbitja jó eséllyel előlép nem sokára. Sir Ian McKellen, aki már eljátszotta A Gyűrűk Ura trilógiában minden idők legszerethetőbb varázslóját, mégis kis híján nemet mondott, amikor felajánlottak neki egy új trilógiányi Gandalfkodást. De miért gondolkodott ilyen dőreségen?

460x150_krono.jpg

Nos, e csacsiság úgy merült fel benne, hogy bizony egy grandiózus Peter Jackson-féle projektben dolgozni, az nem lóhaj tormával! Ő így fogalmazott: "Egy két éves elköteleződés A Hobbithoz minden más munkától visszatartana, és távoltartana a barátaimtól és a londoni otthonomtól." Sir Ian McKellen-Magyar nyelvi szótár indul: 

VAN SAJÁT ÉLETEM, VIGYÉTEK TI A TÖRPÖKET MEG A HOBBITOT!

Még azt is hozzátette, hogy szereti az új, friss kihívásokat, és Gandalfot már játszotta, szóval... 

Szóval hogy kerül mégis a filmbe? Mi változtatta meg az elképzeléseit hobbitilag?

"Ami megvilágosított és segített másképp dönteni, egy bölcs barátom jótanácsa volt: 'Ian, a Gyűrűk Ura rajongói nem fogják érteni a kételyeidet vagy érdeklődni irántuk. Egyszerűen látni akarnak téged Gandalfként.' És ekkor ráébredtem arra, amit valahol mindvégig tudtam, hogy nem bírom a gondolatot, hogy más színész bújjon a szürke köpenybe és nyomja a fejébe a hegyes kalapot."

Nos, íme, a hiúság azon minősített esete, amit messzemenőkig támogatunk...

blastr nyomán

1 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr554869839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MichaelCollins 2012.11.08. 20:09:39

Mikor elösször olvastam arról, hogy megfilmesítik a Gyűrük Urát, ez kb 1986-ban volt. Azt tippeltük, hogy Sean Connary lesz Gandalf, Uma Thurman meg Galadriel :).
süti beállítások módosítása