Akciós könyv

asimov_sfblog.jpg

Akciós könyv

stalker_sfblog.jpg

Rovatok

Egyben

Akciós könyv

banner_felkavaro2.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Külső feed

Nincs megjeleníthető elem

Boldog születésnapot Enterprise!

2012.12.07. 14:48 :: Rhewaa

NCC-1701.jpg

1979-ben, a mai napon került bemutatásra a Star Trek: The Motion Picture, mely a népszerű, eredeti Star Trek sorozat szereplőivel készített egész estés mozifilm volt.
Miután a sorozat ismertté vált Magyarországon is, kissé hebehurgya sorrendben, de bemutatták a mozifilmeket, melyek közül az első, a Csillagösvény nevet kapta a magyar keresztségben, ám gyanítom, hogy a vérbeli Star Trek rajongók számára mindig The Motion Picture fog maradni, ahogy az Űrszekerek fordítás sem igazán honosodott meg a hazai trekkerek között.

Tizenegy egész estés mozifilmet, és öt sorozatot, könyveket és képregényeket köszönhetünk az Univerzum megálmodójának, Gene Roddenberrynek, és az ötletét továbbgondoló Star Trek-gárdának; nem is szólva azokról a ma már természetesnek vett technikai újdonságokról, melyek a Star Trek filmek ihlette mérnökök agyából kipattanva kerültek a tervezőasztalra, majd a hétköznapi emberek kezébe. 

A sorozatok, és filmek köré nőtt legendát évtizedek múltán is töretlen lelkesedéssel tartják életben a rajongók, olyannyira, hogy a következő Star Trek movie, az Into Darkness már forog. A tizenegyedik filmben debütált ifjú Kirk (Chris Pine) és legénysége méltó a nagy elődökhöz, a film világsikere pedig újabb rajongókat szerzett Star Trek Univerzumnak. 

star-trek-into-darkness-teaser-poster-revealed-122622-470-75.jpg
Az eredeti széria szereplői mára ikonokká váltak, nevük egyet jelent egy olyan világgal, ahol a Földön minden értelemben béke van, és az emberiség nagyszerű kalandok, és kemény kihívások során kirajzott az Űrbe, mely, mint tudjuk, a legvégső határ.

Boldog születésnapot hát Enterprise, és köszönjük az élményt.

www 500x150banner.jpg



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sf.blog.hu/api/trackback/id/tr94952887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása